Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εκδόθηκε η πράξη υπουργικού συμβουλίου για την αναβαλλόμενη φορολογία
[Euro2day]: Εκδόθηκε η πράξη υπουργικού συμβουλίου για την αναβαλλόμενη φορολογία

[Euro2day]: Εκδόθηκε η πράξη υπουργικού συμβουλίου για την αναβαλλόμενη φορολογία

Η πράξη διευθετεί ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του μηχανισμού όπως: η παρακολούθηση και πιστοποίηση του μη συμψηφισθέντος ετήσιου υπολοίπου της απαίτησης, ο τρόπος καταβολής της (μετρητά ή ομόλογα) και οι βασικοί όροι που διέπουν τα warrants.

Δημοσιεύθηκε σήμερα η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που ρυθμίζει θέματα αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων για τις τράπεζες.

Η πράξη διευθετεί ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του μηχανισμού, όπως: η παρακολούθηση και πιστοποίηση του μη συμψηφισθέντος ετήσιου υπολοίπου της οριστικής και εκκαθαρισμένης απαίτησης, ο τρόπος καταβολής της (μετρητά ή ομόλογα), οι βασικοί όροι που διέπουν τα warrants, η διαδικασία και προσδιορισμός της αξίας μεταβίβασής τους, ο χρόνος και η διαδικασία άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς από τους μετόχους, ο χρόνος κατά τον οποίο αυτοί καθίστανται διαπραγματεύσιμοι σε οργανωμένη αγορά κ.λπ.

Η πράξη του υπουργικού συμβουλίου

Άρθρο 1
Διαδικασία ειδικού φορολογικού ελέγχου στις περιπτώσεις εφαρμογής του άρθρου 27Α του ν. 4172/2013
1. Ο ειδικός φορολογικός έλεγχος που προβλέπεται στο παρόν άρθρο διενεργείται κατά προτεραιότητα. Για τον σκοπό αυτό εκδίδεται έγγραφη εντολή από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ή από εξουσιοδοτημένο από αυτόν όργανο, εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της εμπρόθεσμης, αρχικής ή συμπληρωματικής, δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της παρ. 2 του άρθρου 27Α του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!