Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εκατομμυριούχοι ζητούν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους
[Euro2day]: Εκατομμυριούχοι ζητούν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους

[Euro2day]: Εκατομμυριούχοι ζητούν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους

Επιστολή με την οποία καλούν τις κυβερνήσεις τους να τους φορολογήσουν περισσότερο δημοσίευσαν πάνω από 80 εκατομμυριούχοι. Ζητούν μεγαλύτερη στήριξη των εργαζομένων στην υγεία.

Περισσότεροι από 80 άνδρες και γυναίκες με περιουσίες εκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν από τις κυβερνήσεις τους να «αυξήσουν τους φόρους σε ανθρώπους σαν εμάς. Άμεσα. Αρκετά. Μόνιμα».

Στους υπογράφοντας περιλαμβάνονται η κληρονόμος της Walt Disney, Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ, ο ιδρυτής της Ben & Jerry, Τζέρι Γρίνφιλντ, και ο πρώην γενικός διευθυντής της BlackRock, Μόρις Περλ.

Ορισμένοι, όπως οι Ντίσνεϊ και Περλ, είναι μέλη του κλαμπ των «Πατριωτικών Εκατομμυριούχων», περίπου 200 πλούσιοι Αμερικανοί οι οποίοι έχουν ασκήσει πιέσεις να φορολογηθούν περισσότερο.

Οι «Εκατομμυριούχοι στην υπηρεσία της Ανθρωπότητας» επισημαίνουν στη νέα τους επιστολή ότι δεν οδηγούν ασθενοφόρα, δεν γεμίζουν ράφια του σουπερμάρκετ, ούτε παραδίδουν τρόφιμα όπως έκαναν διάφοροι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Χρωστάμε πολλά σε αυτούς που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας μάχης» σημειώνουν σύμφωνα με το Marketwatch οι εκατομμυριούχοι. Προσθέτουν ότι το 70% των εργαζομένων στην υγεία είναι «εξαιρετικά κακοπληρωμένοι» ενώ βάζουν τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους σε κίνδυνο.

«Σε αντίθεση με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, δεν πρέπει να ανησυχούμε για το αν θα χάσουμε τις δουλειές μας, τα σπίτια μας, ή την δυνατότητα να στηρίζουμε τις οικογένειές μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!