Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εκατομμύρια ανασφάλιστοι στις ΗΠΑ και ο ιός θερίζει
[Euro2day]: Εκατομμύρια ανασφάλιστοι στις ΗΠΑ και ο ιός θερίζει

[Euro2day]: Εκατομμύρια ανασφάλιστοι στις ΗΠΑ και ο ιός θερίζει

Από το σοκ της Covid-19 περισσότεροι από 16 εκατομμύρια εργαζόμενοι βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι. Έχουν χάσει την ασφάλιση υγείας που παρέχεται από τον εργοδότη. Τραμπ και Obamacare.

Καθώς είναι φανερό πως ένα δεύτερο κύμα κοροναϊού απειλεί σοβαρά την υγεία στις ΗΠΑ, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί χωρίς ασφάλιση υγείας μετά το πογκρόμ χαμένων θέσεων εργασίας .

Περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό βασίστηκαν στο χώρο εργασίας τους για να καλύψουν τις ανάγκες υγειονομικής ασφάλισης , πριν από μια πανδημία που προκάλεσε κύμα απολύσεων παγκοσμίως. Σε άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες, το νέο κύμα ανέργων μπορεί ως ένα βαθμό να βασιστεί κατά κάποιο τρόπο στα συστήματα καθολικής υγειονομικής περίθαλψης.

Βέβαια σε πολλές χώρες, πλέον, οι περικοπές δαπανών στα δημόσια συστήματα υγείας και ασφάλειας και το τσουνάμι λιτότητας που επιβλήθηκε από αρκετές κυβερνήσεις προκειμένου να ξεπεραστεί η 10ετής κρίσης μετά το κραχ του 2008-9, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια εφησυχασμού. Οι ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία είναι παραράπω από φανερές τους μήνες της πανδημίας.

Ωστόσο, στην Αμερική η καταστροφή της ασφάλισης είναι δυσβάσταχτη για εκατομμύρια ανθρώπους. Επρεπε να γυρίζουν από δω και από εκεί, σε ένα περίπλοκο μενού επιλογών, για να μάθουν εάν έχουν πρόσβαση σε ένα δίχτυ υγειονομικής ασφάλειας.
Ενώ το Κογκρέσο διέθεσε δισεκατομμύρια δολάρια για να πληρώσει για τη φροντίδα που σχετίζεται με ιούς για τους ανασφάλιστους, εκατομμύρια αμερικανοί θα βρεθούν μόνοι για τα πιο συνηθισμένα ιατρικά έξοδα.

«Ειδικά με την ασφάλιση υγείας, έχουμε ένα σύστημα κοινωνικής υποστήριξης που πραγματικά δεν είναι λειτουργικό όταν έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας», δήλωσε στο Bloomberg ο Μπεν Ζίπερερ, οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής στην Ουάσινγκτον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!