Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εγκλωβισμένα στη θάλασσα 16 τάνκερ που μεταφέρουν πετρέλαιο από Βενεζουέλα
[Euro2day]: Εγκλωβισμένα στη θάλασσα 16 τάνκερ που μεταφέρουν πετρέλαιο από Βενεζουέλα

[Euro2day]: Εγκλωβισμένα στη θάλασσα 16 τάνκερ που μεταφέρουν πετρέλαιο από Βενεζουέλα

Τουλάχιστον 16 τάνκερ που μεταφέρουν 18,1 εκατ. βαρέλια βενεζουελάνικου πετρελαίου -μεταξύ αυτών και έξι της ελληνικής εταιρείας Eurotankers- προσπαθούν εδώ και μήνες να ξεφορτώσουν, όμως οι αγοραστές τους «γυρίζουν την πλάτη» για να αποφύγουν το ενδεχόμενο κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Εγκλωβισμένα στην θάλασσα βρίσκονται τάνκερ που μεταφέρουν βενεζουελάνικο πετρέλαιο, που αντιστοιχεί σε παραγωγή περίπου δυο μηνών, καθώς τα διυλιστήρια παγκοσμίως αρνούνται να δεχθούν το αργό από τη χώρα αυτή υπό τον φόβο ότι θα υποστούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με κλαδικές πηγές, έγγραφα της PDVSA και ναυτιλιακά δεδομένα που επικαλείται το Reuters.

Η Ουάσινγκτον αυστηροποιεί τις κυρώσεις προκειμένου να μειώσει τις πετρελαϊκές εξαγωγές της Βενεζουέλας και να στερήσει την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο από τη βασική πηγή εσόδων της.

Οι εξαγωγές του μέλους του OPEC κινούνται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 70 ετών, ενώ η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει, ωστόσο ο Μαδούρο παραμένει στη θέση του –προς εκνευρισμό της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόνλαντ Τραμπ.

Η Ουάσινγκτον έβαλε αυτόν τον μήνα σε «μαύρη λίστα» πλοία και εμπόρους για τον ρόλο τους στο εμπόριο και την μεταφορά πετρελαίου της κρατικής πετρελαϊκής PDVSA και απείλησε να προσθέσει και άλλους στη λίστα με τις οντότητες στις οποίες έχει επιβάλλει κυρώσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 16 πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν 18,1 εκατ. βαρέλια βενεζουελάνικου πετρελαίου έχουν εγκλωβιστεί στη θάλασσα παγκοσμίως, καθώς οι αγοραστές τους «γυρίζουν την πλάτη» για να αποφύγουν το ενδεχόμενο κυρώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!