Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εύσημα στον Δήμο Αθηναίων για τη διαχείριση της πανδημίας από ΠΟΥ
[Euro2day]: Εύσημα στον Δήμο Αθηναίων για τη διαχείριση της πανδημίας από ΠΟΥ

[Euro2day]: Εύσημα στον Δήμο Αθηναίων για τη διαχείριση της πανδημίας από ΠΟΥ

H Αθήνα «ακολούθησε πιστά τα μέτρα, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες από όλους τους τομείς για την προστασία των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων», τονίζει σε άρθρο του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εύσημα δίνει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας που εφάρμοσε. Με ένα εκτενές άρθρο στην ιστοσελίδα του, ο Π.Ο.Υ. κάνει ένα ιδιαίτερα θετικό αφιέρωμα στις σημαντικές προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα και την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Στο σχετικό άρθρο με τίτλο «Η Αθήνα προστατεύει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη διάρκεια της Covid-19», η ελληνική πρωτεύουσα παρουσιάζεται ουσιαστικά ως πόλη-πρότυπο, στην προστασία των ευπαθών ομάδων πολιτών. «Η Αθήνα είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο, με τον επιβλητικό Παρθενώνα να δεσπόζει στην πόλη ως υπενθύμιση επιμονής και αντοχής.

Με τα χρόνια έρχεται συχνά η σοφία», ξεκινά το αφιέρωμα. Κι αφού επισημαίνεται ότι ενώ η Covid-19 σάρωνε την Ευρώπη, η Ελλάδα άρχισε να εφαρμόζει μέτρα σε εθνικό επίπεδο για τον περιορισμού του ιού, όπως η ακύρωση μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων και μέτρων lockdowns, τονίζεται χαρακτηριστικά για την Αθήνα ότι «ακολούθησε πιστά αυτά τα μέτρα, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες από όλους τους τομείς για την προστασία των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων».

«Η Αθήνα γνώριζε ότι αυτά τα αυστηρά μέτρα θα επηρέαζαν σε μεγάλο βαθμό τις ευάλωτες ομάδες που θα αντιμετώπιζαν απομόνωση, δυσκολία στην πρόσληψη υπηρεσιών θεραπείας και αποκατάστασης, καθώς και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικά προγράμματα. Αυτές οι ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης Covid-19 και μάλιστα με σοβαρότερη εξέλιξη της νόσου» επισημαίνεται στο άρθρο ενώ, μεταξύ άλλων, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις δυο νέες δομές του Δήμου που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας: Στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και στο εξειδικευμένο Κέντρο για άτομα ουσιοεξαρτημένα. Καθώς επίσης και στη σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου, με τις ομάδες του, οι οποίες απαρτίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό και επισκέπτονται, φροντίζουν και ενημερώνουν σχετικά, άστεγους, μετανάστες κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!