Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΦΚΑ: Αδειάζει η κλεψύδρα για επανένταξη στις 120 δόσεις
[Euro2day]: ΕΦΚΑ: Αδειάζει η κλεψύδρα για επανένταξη στις 120 δόσεις

[Euro2day]: ΕΦΚΑ: Αδειάζει η κλεψύδρα για επανένταξη στις 120 δόσεις

Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία καταβολής δόσεων που χάθηκαν. Ποιοι έχουν δικαίωμα καταβολής, ώστε να αναβιώσει η ρύθμιση. Ποιοι περίμεναν έως σήμερα για να ενταχθούν, ποιοι εξαιρούνται. Αυξήθηκε κατά €1 δισ. το χρέος προς τον ΕΦΚΑ.

Δυο μεγάλες κατηγορίες οφειλετών του e-ΕΦΚΑ θα πρέπει έως την Πέμπτη να καταβάλλουν τις απαιτούμενες δόσεις, προκειμένου είτε να αναβιώσει τη ρύθμισή τους, είτε να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεις. Πρόκειται για οφειλέτες που έχασαν τις 120 δόσεις λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία, αλλά και για τους μη μισθωτούς, που λόγω της διαδικασίας επανυπολογισμού των εισφορών τους, περιμένουν ακόμη να ενταχθούν στην δεύτερη φάση της ρύθμισης των έως 120 δόσεων.

Την ιδιότυπη συνθήκη που βιώνουν τα τελευταία δύο πανδημικά χρόνια, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καταγράφει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο άλλωστε, και η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, που δείχνει αφενός δραματική αύξηση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών στα 38 δισ. ευρώ, αφετέρου την σημαντική προσπάθεια αποπληρωμής των χρεών, από οφειλέτες με χρέη από 500 μέχρι και 10.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή βέβαια, αυξάνεται και ο αριθμός των οφειλετών με χρέη έως 50 ευρώ, ενώ μειώνεται η εισροή νέων οφειλών, κυρίως λόγω των μέτρων προστασίας που έχει λάβει η κυβέρνηση σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!