Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕ: Συμφωνία για προενταξιακή βοήθεια 14,2 δισ. σε Τουρκία και Δ. Βαλκάνια
[Euro2day]: ΕΕ: Συμφωνία για προενταξιακή βοήθεια 14,2 δισ. σε Τουρκία και Δ. Βαλκάνια

[Euro2day]: ΕΕ: Συμφωνία για προενταξιακή βοήθεια 14,2 δισ. σε Τουρκία και Δ. Βαλκάνια

το νέο μέσο (IPA III) θα παρέχει υποστήριξη στην Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και την Τουρκία, ξεκινώντας αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Ικανοποίηση για την πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με το νέο μέσο προενταξιακής βοήθειας (IPA III), συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ την περίοδο 2021-2027, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, το νέο μέσο (IPA III) θα παρέχει υποστήριξη στην Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και την Τουρκία με συνολικό προϋπολογισμό 14,162 δισεκ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές για το 2021-2027, ξεκινώντας αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2021.

«Αυτή η πολυαναμενόμενη συμφωνία σχετικά με τη φιλόδοξη χρηματοδοτική μας βοήθεια είναι ένα θετικό, ευπρόσδεκτο και ισχυρό μήνυμα για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία», σχολίασε ο Επίτροπος Διεύρυνσης, Όλιβερ Βάρχελι, σημειώνοντας ότι το συμφωνηθέν πακέτο είναι μια σταθερή επένδυση στο μέλλον της περιοχής Διεύρυνσης και της ΕΕ, υποστηρίζοντας την εφαρμογή βασικών πολιτικών, θεσμικών, κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων για συμμόρφωση με τα πρότυπα της ΕΕ και σταδιακή εναρμόνιση με τους κανόνες και τις πολιτικές της.

Το νέο μέσο προενταξιακής βοήθειας (IPA III), θα παρέχει χρηματοδότηση για το Οικονομικό και Επενδυτικό Σχέδιο για τα Δυτικά Βαλκάνια, ένα βασικό εργαλείο για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης αυτής της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!