Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕ: Ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα
[Euro2day]: ΕΕ: Ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα

[Euro2day]: ΕΕ: Ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα

Η Κομισιόν πρότεινε για πρώτη φορά νέα σχετική νομοθεσία. Ο κανονισμός για τις αγορές των κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων» (MiCA) θα τονώσει την καινοτομία, διαφυλάσσοντας παράλληλα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, σημειώνει ανακοίνωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα μια νέα δέσμη μέτρων για τον ψηφιακό χρηματοοικονομικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών για τον ψηφιακό χρηματοοικονομικό τομέα και για τις λιανικές πληρωμές, καθώς και νομοθετικές προτάσεις σχετικά με τα κρυπτοπεριουσιακά στοιχεία και την ψηφιακή ανθεκτικότητα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Κομιισόν, η σημερινή δέσμη μέτρων θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία της Ευρώπης στον χρηματοοικονομικό τομέα, ανοίγοντας τον δρόμο για να καταστεί η Ευρώπη παγκόσμιος φορέας καθορισμού προτύπων. Θα προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές και ευκαιρίες όσον αφορά τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τις σύγχρονες πληρωμές, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των καταναλωτών και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Τα σημερινά μέτρα θα είναι ζωτικής σημασίας για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης της ΕΕ, καθώς θα αποδεσμεύσουν νέους τρόπους διοχέτευσης της χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις της Ευρώπης, ενώ παράλληλα θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της νέας βιομηχανικής στρατηγικής για την Ευρώπη.

Καθιστώντας τους κανόνες ασφαλέστερους και πιο φιλικούς προς την ψηφιακή τεχνολογία για τους καταναλωτές, η Επιτροπή επιδιώκει να ενισχύσει την υπεύθυνη καινοτομία στον χρηματοοικονομικό τομέα της ΕΕ, ιδίως για τις εξαιρετικά καινοτόμες ψηφιακές νεοφυείς επιχειρήσεις, μετριάζοντας παράλληλα τυχόν δυνητικούς κινδύνους όσον αφορά την προστασία των επενδυτών, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!