Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕ: Πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε ρηξικέλευθες καινοτομίες
[Euro2day]: ΕΕ: Πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε ρηξικέλευθες καινοτομίες

[Euro2day]: ΕΕ: Πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε ρηξικέλευθες καινοτομίες

Οι επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου υπερβαίνουν τα 500 εκατ. ευρώ από το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας. Ανακοινώθηκαν 69 νέες επενδύσεις σε σύγκριση με την πρώτη ανακοίνωση του Ιανουαρίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τον δεύτερο γύρο άμεσων επενδύσεων μετοχικού κεφαλαίου μέσω του Ταμείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ). Από τη σύστασή του το 2020, το Ταμείο του ΕΣΚ έχει πλέον εγκρίνει 111 επενδύσεις σε εξαιρετικά καινοτόμους νεοφυείς επιχειρήσεις και σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), συνολικού ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ, για την επέκταση ρηξικέλευθων καινοτομιών σε τομείς όπως η υγεία, η κυκλική οικονομία και το διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT).

Η σημερινή ανακοίνωση αντιπροσωπεύει 69 νέες επενδύσεις σε σύγκριση με την πρώτη ανακοίνωση του Ιανουαρίου. Αυτό αποτελεί ισχυρή βάση για το ταμείο του ΕΣΚ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», το οποίο αναμένεται να επενδύσει πάνω από 3,5 δισ. ευρώ κατά τα επόμενα 7 έτη.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε τα εξής:

«Το Ταμείο του ΕΣΚ αναπτύχθηκε με ραγδαία ταχύτητα και έχει καθιερωθεί ως νέα δύναμη στις τεχνολογικές επενδύσεις της ΕΕ. Αυτή η μοναδική μορφή χρηματοδότησης – που συνδυάζει επιχορηγήσεις και μετοχικά κεφάλαια – αποδεικνύεται ιδιαίτερα ελκυστική για τις πλέον ελπιδοφόρες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ευρώπης, παρέχοντάς τους τα μέσα για να αναπτύξουν και να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!