Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: EE: Νέοι κανόνες για την υγεία στους χώρους εργασίας
[Euro2day]: EE: Νέοι κανόνες για την υγεία στους χώρους εργασίας

[Euro2day]: EE: Νέοι κανόνες για την υγεία στους χώρους εργασίας

Επικαιροποιημένη οδηγία της ΕΕ για ασφαλή επιστροφή στον χώρο εργασίας. Βοήθεια στους εργοδότες να προετοιμάσουν τους χώρους εργασίας για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων μετά την κρίση της Covid-19.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε την οδηγία για τους βιολογικούς παράγοντες , για να συμπεριλάβει τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στον κατάλογο των βιολογικών παραγόντων που καλύπτει.

Η επικαιροποίηση λαμβάνει υπόψη τους νέους κινδύνους στο χώρο εργασίας και παρέχει πρόσθετη προστασία σε όλους τους εργαζομένους, ιδίως όσους εργάζονται με άμεση σχέση με τον ιό σε νοσοκομεία, βιομηχανίες και εργαστήρια. Η Επιτροπή εκπόνησε γρήγορα την επικαιροποίηση της οδηγίας και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) δημοσίευσε τις οδηγίες της ΕΕ για ασφαλή επιστροφή στον χώρο εργασίας, για να βοηθήσει τους εργοδότες να προετοιμάσουν τους χώρους εργασίας για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων μετά την κρίση της COVID-19.

Για την επικαιροποίηση της οδηγίας, η Επιτροπή βασίστηκε στις επιστημονικές γνωμοδοτήσεις ειδικών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και σε μια ευρεία διαδικασία διαβούλευσης με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ενδιαφερόμενα μέρη και ομάδες συμφερόντων.

Ο κ. Νικολά Σμιτ, Επίτροπος αρμόδιος για την απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα, δήλωσε σχετικά:

«Από τότε που ξεκίνησε η επιδημία του κορονοϊού ανησυχούμε για την υγεία και την ασφάλεια, μεταξύ άλλων και στους χώρους εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!