Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕ: Νέα πρόσκληση για την καινοτομία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
[Euro2day]: ΕΕ: Νέα πρόσκληση για την καινοτομία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

[Euro2day]: ΕΕ: Νέα πρόσκληση για την καινοτομία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Θα στηρίξει έως και 40 κοινοπραξίες ιδρυμάτων με μέγιστη χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ ανά κοινοπραξία. Στην πρώτη πρόσκληση για 28,8 εκατ. ευρώ. ορίστηκαν 24 σχέδια στα οποία συμμετείχαν 142 ιδρύματα και 155 μη ακαδημαϊκοί οργανισμοί.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) προκήρυξε τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της πιλοτικής πρωτοβουλίας ΕΙΤ HEI.

Η νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα στηρίξει έως και 40 κοινοπραξίες ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μη ακαδημαϊκών οργανισμών (εταιρείες, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες αρχές και ενώσεις) με μέγιστη χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ ανά κοινοπραξία. Μέσω αυτής της πρόσκλησης, η κοινότητα του ΕΙΤ, το μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας της Ευρώπης, καλεί τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να σχεδιάσουν δραστηριότητες για τη βελτίωση των ικανοτήτων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Η Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά:

«Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται στην καρδιά των οικοσυστημάτων καινοτομίας και των βιομηχανικών οικοσυστημάτων της Ευρώπης. Η πρόσθετη στήριξη που παρέχει η κοινότητα του ΕΙΤ για την ενίσχυση της ικανότητας καινοτομίας των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη συνάδει πλήρως με τις προτεραιότητες της Επιτροπής. Προσβλέπω στη μετατροπή αυτών των προτεραιοτήτων σε συγκεκριμένες δράσεις που θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων μας για στήριξη της επόμενης γενιάς επιχειρηματιών και φορέων καινοτομίας, οι οποίοι θα μετατρέψουν τις παγκόσμιες προκλήσεις σε ευκαιρίες για το μέλλον».

Η δεύτερη αυτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων βασίζεται στην επιτυχημένη πρώτη πρόσκληση που προκηρύχθηκε στις αρχές του έτους και με την οποία ορίστηκαν 24 σχέδια στα οποία συμμετείχαν 142 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και 155 μη ακαδημαϊκοί οργανισμοί, για συνολική χρηματοδότηση ύψους 28,8 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!