Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕ: Καταχωρεί πρωτοβουλία πολιτών, «Stop 5G: Μένουμε συνδεδεμένοι, αλλά προστατευμένοι»
[Euro2day]: ΕΕ: Καταχωρεί πρωτοβουλία πολιτών, «Stop 5G: Μένουμε συνδεδεμένοι, αλλά προστατευμένοι»

[Euro2day]: ΕΕ: Καταχωρεί πρωτοβουλία πολιτών, «Stop 5G: Μένουμε συνδεδεμένοι, αλλά προστατευμένοι»

Καλούν την Κομισιόν να προτείνει νομοθεσία για την προστασία από κινδύνους ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ραδιοσυχνοτήτων και ακτινοβολίας μικροκυμάτων της τεχνολογίας 5G. Προστασία προσωπικών δεδομένων και κατά του κυβερνοεγκλήματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλο «Σταματήστε το (((5G)) — Ας μείνουμε συνδεδεμένοι αλλά προστατευμένοι» («Stop (((5G)) — Stay Connected but Protected»).

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας καλούν την Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία για την καλύτερη προστασία όλων των μορφών ζωής από ορισμένους εικαζόμενους κινδύνους των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ραδιοσυχνοτήτων και της ακτινοβολίας μικροκυμάτων, για την προστασία από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της τεχνολογίας 5G και της συναφούς ψηφιοποίησης, και για τη διασφάλιση αποτελεσματικής προστασίας, μεταξύ άλλων κατά του κυβερνοεγκλήματος, των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που υποβάλλονται σε επεξεργασία με αυτές τις νέες μορφές τεχνολογίας επικοινωνιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, η απόφαση καταχώρισης έχει νομικό χαρακτήρα και δεν προδικάζει τα τελικά νομικά και πολιτικά συμπεράσματα της Επιτροπής σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή ούτε τις ενέργειες στις οποίες, ενδεχομένως, προτίθεται να προβεί, σε περίπτωση που η πρωτοβουλία συγκεντρώσει την αναγκαία υποστήριξη.

Δεδομένου ότι η ΕΠΠ πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζονται στη σχετική νομοθεσία, η Επιτροπή θεωρεί ότι η ΕΠΠ είναι παραδεκτή από νομικής άποψης. Η Επιτροπή δεν έχει εξετάσει στο παρόν στάδιο την ουσία των προτάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!