Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕ: Φαρμακευτικές ελλείψεις – Υπερεξάρτηση από την Κίνα
[Euro2day]: ΕΕ: Φαρμακευτικές ελλείψεις – Υπερεξάρτηση από την Κίνα

[Euro2day]: ΕΕ: Φαρμακευτικές ελλείψεις – Υπερεξάρτηση από την Κίνα

Πολλές χώρες εξαρτώνται από τη Κίνα για την προμήθεια φαρμακευτικών συστατικών στην εποχή των παγκοσμιοποιημένων αλυσίδων τροφοδοσίας. Οι υπ. Υγείας αναζητούν τρόπους για να αποφύγουν ελλείψεις σε φάρμακα και ιατρικό προσωπικό.

Οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης συζητούν τρόπους για την αύξηση της ευρωπαϊκής παραγωγής φαρμάκων και εξοπλισμού προστασίας εν μέσω ελλείψεων που οφείλονται στην επιδημία του νέου ιού Covid-19.

Προσερχόμενοι στις επείγουσες συνομιλίες για τον συντονισμό των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας, οι υπουργοί Υγείας δήλωσαν ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επιδιώξει να διασφαλίσει ότι μπορεί να καλύψει μόνη της την τροφοδοσία της σε φάρμακα και εξοπλισμό προστασίας.

«Δεν είναι κάτι που μπορεί να λυθεί αύριο, αλλά πρέπει να αρχίσουμε σήμερα τις συζητήσεις ώστε να έχουμε μία λύση μεθαύριο», δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσομπερ.

Η Ευρώπη υφίσταται καθυστερήσεις στην προμήθεια φαρμάκων και προστατευτικών μασκών, σύμφωνα με πηγές της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, καθυστερήσεις που συνδυάζονται με σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στην ήπειρο.

Πολλές χώρες εξαρτώνται από τη Κίνα για την προμήθεια φαρμακευτικών συστατικών στην εποχή των παγκοσμιοποιημένων αλυσίδων τροφοδοσίας και αναζητούν τρόπους για να αποφύγουν ελλείψεις σε ζωτικής σημασίας φάρμακα.

Ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει τις καθυστερήσεις στην τροφοδοσία φαρμάκων από την Ασία, ενώ η Γαλλία έχει προειδοποιήσει για υπερεξάρτηση από την Κίνα, αφού το 40% των συστατικών που προορίζονται για την γαλλική φαρμακοβιομηχανία εισάγονται από εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!