Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕ: Ερευνα για τη βελτίωση της νομοθεσίας
[Euro2day]: ΕΕ: Ερευνα για τη βελτίωση της νομοθεσίας

[Euro2day]: ΕΕ: Ερευνα για τη βελτίωση της νομοθεσίας

Η πλατφόρμα «Fit for Future», που θα υποστηρίζει το έργο της Επιτροπής για την απλούστευση και τη μείωση του διοικητικού φόρτου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις δυνατότητες ψηφιοποίησης. Αντικαθιστά την πλατφόρμα REFIT

Η Επιτροπή δημοσίευσε την ετήσια έρευνα του διοικητικού φόρτου για το 2019, που αποτελεί την ετήσια επισκόπηση των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απλούστευση της ενωσιακής νομοθεσίας, την αποφυγή της υπερβολικής ρύθμισης και τη μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων.

Οι ετήσιες έρευνες αποτελούν μέρος του θεματολογίου για τη βελτίωση της νομοθεσίας και του προγράμματος βελτίωσης της καταλληλότητας και της αποδοτικότητας του κανονιστικού πλαισίου (REFIT) , που δρομολογήθηκαν το 2012. Η έρευνα του 2019 παρουσιάζει πρωτοβουλίες που εστιάζουν στη μείωση του διοικητικού φόρτου σε διάφορους τομείς πολιτικής, καθώς και την τελική έκθεση για την πλατφόρμα REFIT.

Συνολικά, το 2019 εγκρίθηκαν 31 πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην απλούστευση και τη μείωση του διοικητικού φόρτου· ολοκληρώθηκαν 14 αξιολογήσεις και έλεγχοι καταλληλότητας· εκκρεμούσε ακόμη η έγκριση 79 πρωτοβουλιών· και τουλάχιστον 49 αξιολογήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Ο Μάρος Σέφτσοβιτς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τις διοργανικές σχέσεις και τη διερεύνηση προοπτικών, δήλωσε σχετικά:

«Δεδομένων των καταστροφικών επιπτώσεων της COVID-19 στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, είναι σημαντικότερο από ποτέ να νομοθετούμε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και με γνώμονα το μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!