Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕ: Επιπλέον 10 δισ. ευρώ άντλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης
[Euro2day]: ΕΕ: Επιπλέον 10 δισ. ευρώ άντλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης

[Euro2day]: ΕΕ: Επιπλέον 10 δισ. ευρώ άντλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης

Το τρίτο ομόλογο αυξάνει το συνολικό ποσό για το NextGenerationEU σε 45 δισ. ευρώ μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συγκεντρώσει από τις κεφαλαιαγορές έως και 800 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2026.

Το ποσό των 10 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGenerationEU) συγκέντρωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την τρίτη έξοδό της στις αγορές, ανεβάζοντας σε 45 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό που έχει μέχρι στιγμής αντληθεί για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας από την κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χθες, Τρίτη, εκδόθηκε ένα 20ετές ομόλογο που λήγει στις 4 Ιουλίου 2041, το οποίο οι αγορές δέχτηκαν με πολύ έντονο ενδιαφέρον, με ζήτηση κοντά στα 100 δισ. ευρώ. Αυτή ήταν μια διττή συναλλαγή και η Επιτροπή συγκέντρωσε επιπλέον 5,25 δισεκατομμύρια ευρώ σε δεκαετές δάνειο back-to-back, που λήγει στις 22 Απριλίου 2031 για τα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM) και της μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας (MFA).

Ο επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό Γιοχάνες Χαν δήλωσε:

«Το τρίτο ομόλογο NextGenerationEU αυξάνει το συνολικό ποσό για το NextGenerationEU σε 45 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Αυτό αποτελεί μια πολύ ενθαρρυντική αρχή για το πρόγραμμα χρηματοδότησης NextGenerationEU. Αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή είναι σε θέση να υποστηρίξει όλες τις προγραμματισμένες πληρωμές NextGenerationEU στα κράτη-μέλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υποστηρίζοντας έτσι την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη».

Πρόκειται για την τρίτη συναλλαγή στο πλαίσιο του προγράμματος NextGenerationEU, μετά το 10ετές ομόλογο των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ που εξέδωσε η Επιτροπή στις 15 Ιουνίου 2021 και τη διττή συναλλαγή των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ (συνίστατο σε 5ετές ομόλογο 9 δισεκατομμυρίων ευρώ και ένα 30ετές ομόλογο 6 δισεκατομμυρίων ευρώ) που εξέδωσε η Επιτροπή στις 29 Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!