Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕ: Χρηματοδότηση 114 εκατ. σε 35 τεχνολογίες αιχμής
[Euro2day]: ΕΕ: Χρηματοδότηση 114 εκατ. σε 35 τεχνολογίες αιχμής

[Euro2day]: ΕΕ: Χρηματοδότηση 114 εκατ. σε 35 τεχνολογίες αιχμής

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας ενθαρρύνει ερευνητές από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους να συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και καινοτόμων δραστηριοτήτων ώριμων ερευνητικών έργων σε πολλούς τομείς.

Το πιλοτικό μέσο Pathfinder του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ) επέλεξε 35 έργα που αναπτύσσουν τεχνολογίες αιχμής, στα οποία θα χορηγηθεί συνολικό ποσό 114 εκατ. ευρώ μετά τον τελευταίο γύρο υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ, «Ορίζων 2020», αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Παράλληλα, ο Ιορδάνης Αρζιμάνογλου, επιστήμονας ειδικευμένος στη γενετική, την αντικαρκινική έρευνα, τη βιοτεχνολογία και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική ορίστηκε ο πρώτος διαχειριστής προγραμμάτων του ΕΣΚ. Αποστολή των διαχειριστών προγραμμάτων είναι η ανάπτυξη οραμάτων για τομές στην τεχνολογία και την καινοτομία και η επίτευξη συνεργειών σε όλο το χαρτοφυλάκιο έργων του ΕΣΚ με σκοπό την πραγματοποίηση των οραμάτων αυτών.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Με το μέσο Pathfinder του ΕΣK μετατρέπουμε ερευνητικά έργα ρηξικέλευθων τεχνολογιών σε καινοτόμες επιχειρήσεις που εστιάζουν στη βιωσιμότητα, την ψηφιοποίηση και τη βαθιά τεχνολογία. Σήμερα, διαπιστώνουμε στην πράξη πώς το ΕΣΚ στηρίζει σθεναρά την καινοτομία σε όλη την Ευρώπη παροτρύνοντας τους ερευνητές από διαφορετικούς τομείς να συνεργαστούν και συμβάλλοντας στην εμπορική αξιοποίηση των ερευνητικών έργων».

Από τα επιλεγέντα έργα, 22 προέρχονται από το Pathfinder Proactive, ένα στοιχείο του ΕΣΚ με προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω, το οποίο ενθαρρύνει ερευνητές από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους να συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στους εξής τομείς: ανθρωποκεντρική τεχνητή νοημοσύνη, εμφυτεύσιμες αυτόνομες συσκευές, ρηξικέλευθη παραγωγή ενέργειας μηδενικών εκπομπών για πλήρη απανθρακοποίηση (μέσος προϋπολογισμός ανά έργο: 4 εκατ. ευρώ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!