Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ECDC: Πολύ πολύ ανησυχητική η κατάσταση κορωνοϊού στην Ευρώπη
[Euro2day]: ECDC: Πολύ πολύ ανησυχητική η κατάσταση κορωνοϊού στην Ευρώπη

[Euro2day]: ECDC: Πολύ πολύ ανησυχητική η κατάσταση κορωνοϊού στην Ευρώπη

«Ολοι οι δείκτες κινούνται προς την κακή κατεύθυνση», δήλωσε η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ζήτησε να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πιθανόν να γίνουν κατά «το πρώτο τρίμηνο του 2021», στο πλαίσιο ενός «αισιόδοξου» σεναρίου, δήλωσε σήμερα η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σε συνέντευξή της στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Η κατάσταση στο μέτωπο της επιδημίας στην Ευρώπη είναι «πολύ πολύ ανησυχητική» και «όλοι οι δείκτες κινούνται προς την κακή κατεύθυνση», δήλωσε η Αντρεα Αμόν, καλώντας τους Ευρωπαίους να τηρήσουν σχολαστικά τους ισχύοντες περιορισμούς, «όσο δύσκολο κι αν είναι».

Στην παρούσα κατάσταση, «είναι πιθανόν να χρειασθεί περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων» σε σχέση με το πρώτο κύμα της επιδημίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, προειδοποιεί η διευθύντρια του ECDC.

Οσο για τον δρόμο προς τους πρώτους εμβολιασμούς στην Ευρώπη, είναι ακόμη μακρύςκαιαβέβαιος και «μπορεί να χρειασθεί λίγους μήνες», λέει.

«Αν είμαστε αισιόδοξοι, στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, αλλά δεν μπορώ να είμαι περισσότερο ακριβής», δήλωσε η Αντρεα Αμόν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο στον οποίο τοποθετεί τους πρώτους εμβολιασμούς στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση της Pfizer «είναι φυσικά πολλά υποσχόμενη», ωστόσο «πρόκειται για μία ανακοίνωση Τύπου και όχι για «αξιολόγηση από ομότιμους κριτές» (peer review).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!