Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΑΕΕ: Η επόμενη μέρα για την ιδιωτική ασφάλιση
[Euro2day]: ΕΑΕΕ: Η επόμενη μέρα για την ιδιωτική ασφάλιση

[Euro2day]: ΕΑΕΕ: Η επόμενη μέρα για την ιδιωτική ασφάλιση

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις αλλαγές και στις επιπτώσεις που επέφερε η κρίση της Covid-19 και συζήτησαν τις προκλήσεις στον ασφαλιστικό κλάδο. Οι τέσσερις άξονες θεμάτων. Τα κίνητρα και η συνεργασία με την Πολιτεία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Web Conference της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με θέμα «Ασφαλιστικός κλάδος: Η πρόκληση της επόμενης ημέρας». Η διαδικτυακή συζήτηση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 2.000 περίπου συμμετεχόντων, εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιριών, φορέων του ασφαλιστικού κλάδου, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και επιμελητηρίων, ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, δημοσιογράφων κ.ά., αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις αλλαγές και στις επιπτώσεις που επέφερε η κρίση της Covid-19 στην οικονομία και την κοινωνία και συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει το επόμενο διάστημα ο ασφαλιστικός κλάδος, εστιάζοντας στα εξής σημαντικά θέματα:

  1. Φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς
  2. Στήριξη της ελληνικής οικονομίας από τον ασφαλιστικό κλάδο μέσω του ρόλου του ως ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής
  3. Ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας Πολιτείας και ασφαλιστικού κλάδου
  4. Τα νέα δεδομένα στη λειτουργία του κλάδου και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τις ασφαλιστικές εταιρίες και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, υπογράμμισε ότι η ασφαλιστική αγορά είναι εδώ και παίζει σημαντικό ρόλο. Καλύπτει την απώλεια ζωής και την υγεία αλλά και άλλους κινδύνους που συνδέονται με τη συνέχιση της επιχειρηματικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!