Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Ε.Ε. εξετάζει χαλάρωση των κανόνων για την κεφαλαιαγορά
[Euro2day]: Η Ε.Ε. εξετάζει χαλάρωση των κανόνων για την κεφαλαιαγορά

[Euro2day]: Η Ε.Ε. εξετάζει χαλάρωση των κανόνων για την κεφαλαιαγορά

Η Κομισιόν προτείνει την υιοθέτηση λιγότερο αυστηρών κανόνων για την αγορά χρεογράφων ως εργαλείου που θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση της πανδημίας.

Η χαλάρωση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα χρεόγραφα μπορεί να βοηθήσει να ανακεφαλαιοποιηθούν οι εταιρείες πιο γρήγορα και να βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, υποστηρίζει έγγραφο της Ε.Ε. που έχει δει το Reuters.

Η Ε.Ε. είχε ξεκινήσει ήδη την αναθεώρηση του νόμου MiFID II, αλλά έγγραφο της Κομισιόν καταθέτει προτάσεις για το πως αυτό μπορεί να γίνει μέρος ενός «πακέτου ανάκαμψης από την Covid-19».

«Το έγγραφο αυτό βοηθάει να ξεκινήσει συζήτηση για το κατά πόσον άμεσες αλλαγές στη νομοθεσία για τις αγορές χρεογράφων μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένα από τα εργαλεία που θα συμβάλλουν σε μια γρήγορη ανάκαμψη μετά το τέλος της κρίσης της Covid-19» σημειώνεται στο έγγραφο που έχει δει το Reuters.

Στις ιδέες που εξετάζονται περιλαμβάνεται o περιορισμός του κόστους για τους επενδυτές λιανικής, η μείωση της ανάγκης για «αξιολόγηση της καταλληλότητας» (σ.σ. suitability assessment) κάθε φορά που λαμβάνεται μια επενδυτική απόφαση και χαλάρωση ττου όρου για καταγραφή των συζητήσεων των επενδυτών.

Επιπλέον, το έγγραφο προτείνει πενταετή αναστολή των κανόνων που απαιτούν λεπτομερή καταγραφή όταν οι εκδότες «βολιδοσκοπούν» επενδυτές για μία συναλλαγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!