Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: DW: Πλησιάζει και στη Γερμανία η Freedom Day
[Euro2day]: DW: Πλησιάζει και στη Γερμανία η Freedom Day

[Euro2day]: DW: Πλησιάζει και στη Γερμανία η Freedom Day

Με το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων στο 80% εντείνονται οι φωνές υπέρ της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Οι μάσκες όμως παραμένουν υποχρεωτικές.

Στη Γερμανία το ποσοστό εμβολιασμένων ενηλίκων είναι από ότι όλα δείχνουν υψηλότερο από ό,τι θεωρούνταν μέχρι πριν λίγες μέρες. Μετά από αξιολόγηση των πιο πρόσφατων στοιχείων του επιδημιολογικού ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ προκύπτει ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων βρίσκεται κοντά στο 80%, ενώ εκείνων που έχουν εμβολιαστεί μια φορά αγγίζει το 84%.

Με αφορμή τα νέα στοιχεία ο πρόεδρος των γερμανικών Ταμείων Υγείας Αντρέας Γκάσεν δήλωσε στην εφημερίδα Bild: «Τα στοιχεία που δημοσιεύει το ινστιτούτο Robert Koch μας δίνουν μεγάλη χαρά. Σχεδόν πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ποσοστό εμβολιασμού πολύ πάνω από 80%».

Μετά την διόρθωση του ποσοστού εμβολιασμού προς τα πάνω ο Αντρέας Γκάσεν αναμένει χαλάρωση των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων: «Με ένα τόσο μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων ενηλίκων δεν υπάρχουν πια επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης των περιοριστικών μέτρων. Η Freedom-Day στη Γερμανία πλησιάζει».

Άρση περιοριστικών μέτρων βλέπει ο υπουργός Υγείας

Πρόεδρος Ταμείων Υγείας: «Πλησιάζει η Freedom Day»

Με βάση τα νέα αισιόδοξα στοιχεία του RKI και ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας ΓενςΣπαν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είναι εφικτή η άρση, τουλάχιστον, μερικών περιοριστικών μέτρων. Ο υπουργός τόνισε ότι αρκεί να είναι κανείς εμβολιασμένος, να έχει αναρρώσει ή να προσκομίσει αρνητικό τεστ για να εισέλθει σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους: «Με τις μάσκες σε λεωφορεία και σιδηροδρόμους θα περάσουμε χωρίς προβλήματα το φθινόπωρο και το χειμώνα που έρχεται».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής των Πρασίνων Ντίτερ Γιάνατσεκ μιλώντας στην εφημερίδα Bild χαρακτήρισε «εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση αλλάζει ξαφνικά στρατηγική λίγο μετά τις εκλογές». O γερμανός πολιτικός πρόσθεσε: «Οι έντονεςδημόσιεςσυζητήσεις για το νόημα άρσης ή διατήρησης των περιοριστικών μέτρων ίσως και να έδρασαν αποτρεπτικά σε ενδεχόμενες προεκλογικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!