Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: DW: Γρήγορο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο σπίτι
[Euro2day]: DW: Γρήγορο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο σπίτι

[Euro2day]: DW: Γρήγορο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο σπίτι

Θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός τρόπος για γηροκομεία και κλειστές δομές, γιατί έχει άμεσα αποτελέσματα. Το γερμανικό υπουργείο Υγείας θα το συμπεριλάβει στο πρόγραμμα εντατικοποίησης των τεστ από μέσα Οκτωβρίου.

Η εξέλιξη της πανδημίας στη Γερμανία ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή παρουσία της καγκελαρίου Μέρκελ στη γερμανική βουλή. Ενώ το κεντρικό θέμα της ολομέλειας ήταν ο προϋπολογισμός της χώρας για το 2021, η Μέρκελ αφιέρωσε πάνω από 7 λεπτά από την ομιλία της για να προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό. Μέσα σε μια ασυνήθιστη για την καγκελάριο συναισθηματικήφόρτιση, δεν απευθύνθηκε μόνο στους παριστάμενους βουλευτές αλλά και στους Γερμανούς πολίτες να πάρουν στα σοβαρά την πανδημία. Αναφέρθηκε στους φόβους των ανθρώπων, τη λαχτάρα για ανθρώπινη επαφή και εγγύτητα, λέγοντας ότι αυτά είναι και τα δικά της συναισθήματα. Και υποσχέθηκε ότι κάποια στιγμή η ζωή, όπως όλοι την ξέρουν, θα επιστρέψει.

Δυνατότητες και όρια

O Γενς Σπαν δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα κυκλοφορήσουν τα γρήγορα τεστ, ωστόσο υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να υπερεκτιμώνται

Ο δρόμος όμως προς τα εκεί φαίνεται να είναι ακόμη μακρύς. Σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων σε 24 ώρες ανέβηκε σε 2.503. Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες που ξεπερνά το όριο των 2.500 κρουσμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!