Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δράσεις του ΥΠΕΝ για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα
[Euro2day]: Δράσεις του ΥΠΕΝ για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα

[Euro2day]: Δράσεις του ΥΠΕΝ για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα

Συμμετοχή του Ε. Μπακογιάννη στην εκδήλωση της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Αστική Ανάπτυξη, τη Στέγαση και την Εδαφική Διαχείριση.

Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης παρουσίασε τις βασικές δράσεις του ΥΠΕΝ για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, σε εκδήλωση της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, με θέμα την Αστική Ανάπτυξη, τη Στέγαση και την Εδαφική Διαχείριση «UNECE Ministerial Meeting on Urban Development, Housing and Land Management».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στη σειρά ιδιαιτεροτήτων που καθόρισαν την εξέλιξη των αστικών και περιαστικών περιοχών της Ελλάδας και στη σειρά δράσεων του ΥΠΕΝ στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης ως πρότυπο του χωρικού σχεδιασμού. Οι εν λόγω δράσεις αφορούν:

  • Στην προώθηση, επικαιροποίηση, σύνταξη 5 Ειδικών Χωρικών Πλαισίων για την «Βιομηχανία με ειδική πρόβλεψη την εφοδιαστική αλυσίδα», για τον «Τουρισμό», για τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», για τον «Ορυκτό πλούτο» και για τις «υδατοκαλλιέργειες».
  • Στην υλοποίηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων, των μελετών για τις Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή. Με τις τελευταίες, θα καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση της Ψηφιακής Τράπεζας Γης, η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια αγορά δικαιωμάτων δόμησης συγκεκριμένης χρηματικής αξίας, δίνοντας λύση σε περιπτώσεις διατηρητέων κτισμάτων ή άλλων βαρών στην αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας, σε δημόσιες εκτάσεις προς απόσυρση κλπ.
  • Στην επικείμενη έναρξη της λειτουργίας του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη μέσω του οποίου οι πολίτες, οι επιστήμονες, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, θα μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να ενημερώνονται για πλήθος γεωχωρικών δεδομένων όπως: οι όροι δόμησης, οι χρήσεις γης, τα όρια οικισμών, οι δασικές εκτάσεις, οι αρχαιολογικές περιοχές, οι προστατευόμενες περιοχές κλπ.
  • Στην προώθηση των αστικών αναπλάσεων και στη διαχείριση του υφιστάμενου κτιριακού δυναμικού των αστικών περιοχών, με τα προγράμματα ΔΙΑΤΗΡΩ και ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!