Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δράσεις για ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα
[Euro2day]: Δράσεις για ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα

[Euro2day]: Δράσεις για ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα

ανακοινώθηκε η δημιουργία για πρώτη φορά διυπουργικής ομάδα εργασίας, με σκοπό τη δρομολόγηση σχετικών προωθητικών κινήσεων. Ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες και τροποποιήσεις σχεδιάζονται.

Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα, ανακοίνωσαν από κοινού τα υπουργείου Τουρισμού και Μεταφορών, στη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης με θέμα την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ανάμεσα στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, με τη συμμετοχή του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Γεωργίου Δριτσάκου.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η δημιουργία για πρώτη φορά διυπουργικής ομάδα εργασίας, με σκοπό τη δρομολόγηση σχετικών δράσεων και την ανάδειξη του αεροπορικού τουρισμού στη χώρα μας, που αποτελεί μια νέα ειδική μορφή τουρισμού, όπως τονίστηκε.

Στην κοινή δήλωση τους, ο κ. Κεφαλογιάννης και η κα Ζαχαράκη τόνισαν ότι “σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για την ουσιαστική ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού. Τα δύο υπουργεία, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς, θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες με σχέδιο και πολιτική προτεραιότητα, έτσι ώστε βάλουμε τη χώρα μας δυναμικά στο χάρτη των προορισμών του αεροπορικού τουρισμού”.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία ακολούθησε τεχνικές επαφές των υπουργείων Τουρισμού και Υποδομών και Μεταφορών, μετά από αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων και εισηγήσεις της ΥΠΑ, επισημάνθηκαν οι προκλήσεις και τα εμπόδια ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού, όπως οι επιπρόσθετοι τελωνειακοί περιορισμοί, οι διατυπώσεις του εντύπου 731 και το ωράριο λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!