Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δουλεύουμε 179 μέρες το χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές
[Euro2day]: Δουλεύουμε 179 μέρες το χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές

[Euro2day]: Δουλεύουμε 179 μέρες το χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές

Στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τις υψηλότερες επιβαρύνσεις φόρων και εισφορών η Ελλάδα. Μεγάλη άνοδος των φορολογικών βαρών από το 1999. Η αποκαλυπτική έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης».

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη «φορολογική σκλαβιά» των Ελλήνων και το βαρύ φορτίο των φόρων που καλούνται να σηκώσουν καταγράφει έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ) σύμφωνα με την οποία σχεδόν τις μισές ημέρες του χρόνου εργαζόμαστε για να πληρώσουμε την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και τα ποσά που καταβάλλουμε στο κράτος είναι διπλάσια από τις δαπάνες για την κάλυψη των βασικών μας αναγκών.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις 26 Ευρωπαϊκές χώρες με τις υψηλότερες επιβαρύνσεις από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές καθώς ο ετήσιος χρόνος εργασίας για την αποπληρωμή φόρων και εισφορών είναι 14 ημέρες πάνω από τον μέσο όρο.

Αναλυτικότερα από την έρευνα του (ΚΕΦίΜ) προκύπτουν τα εξής:

- Οι Έλληνες χρειάζεται να δουλεύουν 179 από τις 365 ημέρες του χρόνου μόνο και μόνο για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και να «απελευθερωθούν» φορολογικά. Ο μέσος Έλληνας χρειάστηκε να δουλέψει 75 ημέρες για την πληρωμή έμμεσων φόρων, 60 ημέρες για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, 43 ημέρες για την πληρωμή άμεσων φόρων και 1 ημέρα για την πληρωμή των φόρων κεφαλαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!