Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΔΝΤ για κινεζική οικονομία: Επιστροφή στην κανονικότητα
[Euro2day]: ΔΝΤ για κινεζική οικονομία: Επιστροφή στην κανονικότητα

[Euro2day]: ΔΝΤ για κινεζική οικονομία: Επιστροφή στην κανονικότητα

Οι περισσότερες μεγάλες κινεζικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει ξανά λειτουργία και πολλοί υπάλληλοι έχουν επιστρέψει στη δουλειά, αναφέρουν οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο. Ποιοι κίνδυνοι παραμένουν.

Η οικονομία της Κίνας αρχίζει να παρουσιάζει κάποια σημάδια κανονικότητας μετά από το πλήρες χτύπημα που προκάλεσε ο κορωνοϊός, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι, ανέφεραν αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε μπλογκ, σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι περισσότερες μεγάλες κινεζικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει ξανά λειτουργία και πολλοί υπάλληλοι έχουν επιστρέψει στη δουλειά, αλλά τα κρούσματα θα μπορούσαν να αυξηθούν και πάλι, καθώς συνεχίζονται τα εγχώρια και διεθνή ταξίδια, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΔΝΤ.

Οι εστίες σε άλλες χώρες και η μεταβλητότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών θα μπορούσαν να κάνουν τους καταναλωτές επιφυλακτικούς όσον αφορά τα κινεζικά προϊόντα, ακριβώς την ώρα που η κινεζική οικονομία πιάνει ξανά δουλειά, προσθέτουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!