Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΔΝΤ: Η Ελλάδα ανακάμπτει την επόμενη διετία
[Euro2day]: ΔΝΤ: Η Ελλάδα ανακάμπτει την επόμενη διετία

[Euro2day]: ΔΝΤ: Η Ελλάδα ανακάμπτει την επόμενη διετία

Ανθεκτική η Ελλάδα στην πανδημία, τονίζει το Ταμείο. Στο 3,3% η πρόβλεψη για την άνοδο του ΑΕΠ φέτος, στο 5,4% για το 2022. Βιώσιμο το χρέος μεσοπρόθεσμα, αυξημένα τα ρίσκα. Τι λέει για τις τράπεζες και τον Ηρακλή.

Η Ελλάδα εισήλθε στην πανδημία με ατελή ανάκαμψη, ωστόσο επέδειξε ανθεκτικότητα στην αντιμετώπιση της covid 19, υπογραμμίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση για τη χώρα στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Αρθρου 4.

Οπως αναφέρει, η ελληνικό ΑΕΠ υποχώρησε 8,2% το 2020, καλύτερα του αναμενόμενου δεδομένης της εξάρτησης από τον τουρισμό και τις υφιστάμενες αδυναμίες. Η κυβέρνηση παρείχει μια από τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές στηρίξεις στην ευρωζώνη και η θετική στάση των θεσμών και της ΕΚΤ προστάτευσε τις τράπεζες και διατήρησε τις ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης.

Ενώ προχωρούν οι εμβολιασμοί με ρυθμό άνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, μια παράταση της πανδημίας θα προσθέσει πρωτοφανή αβεβαιότητα και πτωτικά ρίσκα για όλους του κλάδους της οικονομίας. Οι επενδύσεις μέσω του τoυ Next Generation EU, η αναμενόμενη αύξηση της κατανάλωσης λόγω και των αυξημένων καταθέσεων, αλλά και τα ενισχυμένα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να αποτελέσουν τους οηγούς της ανάκαμψης φέτος, με την άνοδο του ΑΕΠ να εκτιμάται στο 3,3% το 2021 και να επιταχύνει στο 5,4% το 2022 καθώς ανακάμπτει σταδιακά ο τουρισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!