Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το δύσκολο στοίχημα στις τιμές των εμπορευμάτων
[Euro2day]: Το δύσκολο στοίχημα στις τιμές των εμπορευμάτων

[Euro2day]: Το δύσκολο στοίχημα στις τιμές των εμπορευμάτων

Αντικρουόμενες οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων για την πορεία του πετρελαίου και του χρυσού, καθιστούν δύσκολες τις επενδυτικές επιλογές. Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν τις εξελίξεις. Ποιες είναι οι τιμές-στόχοι για τη φετινή χρονιά.

Tο 2020 οι αποδόσεις σε όλες τις βασικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων ήταν θετικές, αλλά τώρα οι συνθήκες είναι σύνθετες. Η υποαπόδοση των εμπορευμάτων το 2020 μπορεί να αποτελέσει το βασικό επιχείρημα για το 2021 και δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί επενδυτικοί οίκοι αναφέρονται ξανά στις αξίες και τις προοπτικές τους. Ωστόσο, οι τρέχουσες αποτιμήσεις έχουν ήδη συμπεριλάβει μέρος των αυξημένων προσδοκιών για το 2021. Έτσι, οι αποδόσεις είναι πιο δύσκολο να επιτευχθούν και γίνεται ακόμα πιο ριψοκίνδυνο το κυνήγι τους.

-JP Morgan: Για τις αγορές των εμπορευμάτων η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Το αργό πετρέλαιο τύπου WTI από τα 52 δολάρια το βαρέλι θα κινηθεί χαμηλότερα, πάνω από 22%, μέχρι τον Μάρτιο του 2021, στα 41 δολάρια, προτού ισορροπήσει οριακά υψηλότερα στα 53 δολάρια στο τέλος του έτους. Υψηλότερη πτώση μέχρι τον Μάρτιο και υψηλή ευμετάβλητη πορεία προβλέπεται και για το αργό τύπου Brent αφού η JP Morgan τοποθετεί την τιμή στόχο στα 56 δολάρια ανά βαρέλι ή 2% υψηλότερα, αφού προηγουμένως προσγειωθεί και στα 43 δολάρια.

Η JP Morgan δεν αναμένει θετικές επιδόσεις ούτε στην τιμή του χρυσού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!