Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δύο στους τρεις Ελληνες δεν τα βγάζουν πέρα
[Euro2day]: Δύο στους τρεις Ελληνες δεν τα βγάζουν πέρα

[Euro2day]: Δύο στους τρεις Ελληνες δεν τα βγάζουν πέρα

Στην πλέον δεινή θέση βρίσκονται οι Ελληνες καταναλωτές, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα. Το 61% δηλώνει ότι οι λογαριασμοί που πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το εισόδημά του.

Oι Ελληνες καταναλωτές δυσκολεύονταν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, τα έξοδά τους αυξάνονταν πολύ περισσότερο σε σχέση με το εισόδημά τους, με αποτέλεσμα οι έξι στους δέκα (61%) αδυνατούσαν να εξοφλήσουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους και το 40% ήταν αναγκασμένο να δανειστεί για να τους πληρώσει, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση του κορωνοϊού με τα επακόλουθά της.

Τώρα βρίσκονται στην πλέον δεινή θέση στην Ευρώπη, με σχεδόν τα δύο τρίτα να απαντούν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Οπως προκύπτει από πανευρωπαϊκή έρευνα-βαρόμετρο που πραγματοποίησε στα τέλη Σεπτεμβρίου σε 24.000 καταναλωτές από 24 χώρες της Ευρώπης η Intrum (μεγαλύτερη σε μέγεθος ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης δανείων και απαιτήσεων), το 61% των Ελλήνων δηλώνει ότι οι λογαριασμοί που πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το εισόδημά του, έναντι 45% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Μόνο το 56% των Ελλήνων καταναλωτών είναι σίγουροι για την ικανότητά τους να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους κάθε μήνα, με το 40% να είναι αναγκασμένο να δανειστεί για να τους εξοφλήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!