Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δύο σύμβουλοι θα «τρέξουν» το έργο Ultrafast Broadband
[Euro2day]: Δύο σύμβουλοι θα «τρέξουν» το έργο Ultrafast Broadband

[Euro2day]: Δύο σύμβουλοι θα «τρέξουν» το έργο Ultrafast Broadband

Δύο συμβούλους, έναν χρηματοοικονομικό και έναν για την τεχνική υποστήριξη αναζητά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσει στην επίσπευση του έργου Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας – Ultrafast Broadband, προϋπολογισμού 870 εκ. ευρώ.

Δύο συμβούλους που στόχο έχουν την υποστήριξη και προώθηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα που αναμένεται να κατασκευαστούν στην χώρα και αφορά την ανάπτυξη οπτικών ινών σε απομακρυσμένες περιοχές με την επωνυμία Ultrafast Broadband προτίθεται να προσλάβει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης & Εφαρμογής Τομέα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΥΔΕ-ΤΠΕ).

Πρόκειται για τα έργα :

- Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για το έργο «Χρηματοοικονομική Υποστήριξη για το έργο Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας – Ultrafast Broadband».

- Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για το έργο «Τεχνική Υποστήριξη για το έργο Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας – Ultrafast Broadband»

Οι σύμβουλοι θα εργαστούν υποστηρικτικά στην Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΥΔΕ ΤΠΕ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΥΨΗΔ), μέχρι και την υπογραφή των συμβάσεων του μεγαλύτερου έργου ΣΔΙΤ της χώρας. Στόχος του έργου είναι η κάλυψη με οπτικές ίνες περιοχών της χώρας οι οποίες δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να αφορά έως και 2,4 εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις. Το UFBB αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 750.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!