Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δύο προσφορές για το έργο Ultrafast Broadband προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ
[Euro2day]: Δύο προσφορές για το έργο Ultrafast Broadband προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ

[Euro2day]: Δύο προσφορές για το έργο Ultrafast Broadband προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ

Δύο προσφορές κατατέθηκαν τελικά για το έργο Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας – Ultrafast Broadband, προϋπολογισμού 870 εκ. ευρώ. Ο ΟΤΕ και η Grid σε κοινοπραξία με την TERNA είναι οι δύο διεκδικητές του έργου.

Με δύο τελικά προσφορές φαίνεται να ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για το έργο Ultra-Fast Broadband (UFBB), το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ΣΔΙΤ της χώρας και ενός από τα μεγαλύτερα του κλάδου στην Ευρώπη καθώς έχει προϋπολογισμό 700 εκατ. Ευρώ (περίπου 870 εκ. με ΦΠΑ), με τα 300 εκατ. ευρώ να προέρχονται από δημόσια χρηματοδότηση.

Προσφορές κατέθεσαν ο ΟΤΕ και η Grid Telecom σε κοινοπραξία με την Tέρνα Ενεργειακή. Ο όμιλος ΟΤΕ και τη κοινοπραξία Grid Telecom (θυγατρική του ΑΔΜΗΕ) – Τέρνα Ενεργειακή έμειναν όπως φαίνεται οι δύο διεκδικητές του mega ΣΔΙΤ Ultra-Fast Broadband, για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών σε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής περιφέρειας που δεν καλύπτεται μέχρι σήμερα από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστό το ποιες περιοχές από τις επτά που έχουν καθοριστεί στον διαγωνισμό θα αναλάβει ο κάθε ανάδοχος.

Οι ανάδοχοι αναμένεται να αναδειχθούν περί τα τέλη του έτους .

Το UFBB δημιουργεί περισσότερες από 750.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps και στοχεύει στην επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων συνδεσιμότητας του ευρωπαϊκού σχεδίου της “Κοινωνίας των Gigabit”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!