Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δύο νέα προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο
[Euro2day]: Δύο νέα προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο

[Euro2day]: Δύο νέα προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο

Στη δημιουργία θερμοκοιτίδων και δομών στήριξης των επιχειρήσεων προχωρά η περιφέρεια Πελοποννήσου. Ποιοι μπορούν να ιδρύσουν θερμοκοιτίδα. Ποιες οι προϋποθέσεις «εκκόλαψης» των επιχειρήσεων.

Το ποσό των 6 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημιουργία δομών στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ θα διατεθούν 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων και άλλα 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μίας Κεντρικής Δομής στήριξης επιχειρήσεων στην Τρίπολη και τεσσάρων Περιφερειακών Δομών, μία σε κάθε πόλη Περιφερειακής Ενότητας (Καλαμάτα, Ναύπλιο, Κόρινθο και Σπάρτη).

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία θερμοκοιτίδων, οι επιχειρήσεις που σχεδιάζεται να υποστηριχθούν θα πρέπει να σχετίζονται με τους τομείς που τεκμηριωμένα παρουσιάζουν κατά προτεραιότητα, συνάφεια με τους κλάδους της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, επιλέξιμες θα είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του αγροδιατροφικού τομέα, του τουρισμού, του πολιτισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας, της μεταποίησης, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών καθώς και λοιποί τομείς όπως παραγωγή προϊόντων ξύλου, μετάλλου, προϊόντων από μη μεταλλικά ορυκτά, παραγωγή ειδών από πλαστικό, ειδών συσκευασίας, μηχανημάτων, οργάνων και δομικών υλικών, μαρμάρου).

Η πρόσκληση απευθύνεται σε Αστικές Εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ερευνητικούς Φορείς του άρθρου 12, ν.4386/2016, Επιχειρήσεις, ΝΠΔΔ εκπροσώπησης Επιμελητηρίων ή Συνδέσμων Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμια, Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων και σε δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!