Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δύο κομμώτριες απέδειξαν τη σημασία της… μάσκας
[Euro2day]: Δύο κομμώτριες απέδειξαν τη σημασία της… μάσκας

[Euro2day]: Δύο κομμώτριες απέδειξαν τη σημασία της… μάσκας

Θετικές στον κορωνοϊό δούλευαν με πελάτες για μέρες φορώντας πάντα μάσκα. Κανένας από αυτούς όμως δεν εμφάνισε συμπτώματα ή βρέθηκε θετικός σε τεστ, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ.

Δύο κομμώτριες που συνέχισαν να εργάζονται για μέρες αφότου κόλλησαν κορωνοϊό, δεν φάνηκε να τον μεταδίδουν σε κανέναν από τους πελάτες τους, υποδηλώνοντας ότι οι μάσκες που φορούσαν εκείνες και οι πελάτες τους ήταν αποτελεσματικές στο να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, ανέφερε ότι η πρώτη κομμώτρια εμφάνισε αναπνευστικά συμπτώματα στις 12 Μαΐου και συνέχισε να δέχεται πελάτες για οκτώ ημέρες έως ότου βγήκε θετική στον ιό. Η δεύτερη εμφάνισε συμπτώματα στις 15 Μαΐου και σταμάτησε να εργάζεται την ημέρα που η πρώτη βγήκε θετική.

Ενα τεστ αργότερα στη δεύτερη κομμώτρια, η οποία πέρασε χρόνο χωρίς να φοράει μάσκα με την άλλη κομμώτρια κατά τη διάρκεια διαλειμμάτων, έδειξε ότι μολύνθηκε επίσης. Μέχρι να σταματήσουν να εργάζονται είχαν δεχθεί 139 πελάτες και είχαν συνεργαστεί με άλλους κομμωτές στο κομμωτήριο.

Ωστόσο, μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, κανένας από τους πελάτες δεν ανέφερε συμπτώματα ή θετικά τεστ, γεγονός που υποδηλώνει ότι η απαίτηση του κομμωτηρίου από όλους τους κομμωτές και τους πελάτες τους να φορούν μάσκες ήταν αποτελεσματική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!