Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δύο γραμμές στο ΤΧΣ για το ποσοστό στην Alpha Bank
[Euro2day]: Δύο γραμμές στο ΤΧΣ για το ποσοστό στην Alpha Bank

[Euro2day]: Δύο γραμμές στο ΤΧΣ για το ποσοστό στην Alpha Bank

Στο τραπέζι και το ενδεχόμενο το ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank να μειωθεί στην περιοχή του 8%-9% από 10,95% που είναι σήμερα στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής σταδιακής εξόδου. Πότε αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.

Δύο διαφορετικές γραμμές επικρατούν στους κόλπους της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως προς το ύψος της συμμετοχής του Ταμείου στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank και η οριστική απόφαση θα ληφθεί μετά την γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας (την 15η Ιουνίου).

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν πως εντός της διοίκησης του ΤΧΣ υπάρχουν υποστηρικτές της άποψης ότι το Ταμείο πρέπει να περιορίσει το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Αlpha Bank στην περιοχή του 8%-9% από 10,95% που κατέχει σήμερα. Στον αντίποδα οι πιο συντηρητικοί τάσσονται υπέρ της διατήρησης – και μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – του υφιστάμενου ποσοστού προκειμένου το Ταμείο να κρατήσει την επένδυσή του προσδοκώντας στην αποκόμιση κερδών με δεδομένο τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της αμκ.

Μετά τη γενική συνέλευση

Κι ενώ οι ζυμώσεις στο εσωτερικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το θέμα συνεχίζονται, η τελική απόφαση αναμένεται, όπως αναφέρουν στο Euro2day.gr οι ίδιες πηγές, να ληφθεί στις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Αlpha Bank, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 15 Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!