Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δυο δεσμευτικές προσφορές για τη ΔΕΠΑ Υποδομών έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ
[Euro2day]: Δυο δεσμευτικές προσφορές για τη ΔΕΠΑ Υποδομών έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ

[Euro2day]: Δυο δεσμευτικές προσφορές για τη ΔΕΠΑ Υποδομών έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ

Δεσμευτικές προσφορές για την από κοινού πώληση με τα ΕΛΠΕ του 100% της εταιρίας υπέβαλαν η EP Investment Advisors και η Italgas. Ποιοι είναι οι δυο μνηστήρες της εταιρίας. Ποιοι έκαναν πίσω και γιατί.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), παρέλαβε δύο δεσμευτικές προσφορές για την από κοινού πώληση με την «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» (ΕΛΠΕ) του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ», επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr.

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι (με αλφαβητική σειρά):

1) EP INVESTMENT ADVISORS

2) ITALGAS SpA

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, θα εκκινήσει άμεσα, ενώ στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η ITALGAS SpA θεωρείται ο μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου στην Ιταλία και ο τρίτος μεγαλύτερος διαχειριστής δικτύων στην Ευρώπη, μετά την απόσχισή της από τη SNAM, το 2016.

Η EP Investments Advisors είναι θυγατρική της τσέχικης EP Holding, που ανήκει κατά 94% στον αυτοδημιούργητο, όπως λέγεται, επιχειρηματία και δικηγόρο Daniel Kretinsky, συνιδιοκτήτη και προέδρου του ποδοσφαιρικού συλλόγου AC Sparta Prague.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!