Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι δύο χαμένες δεκαετίες και η ελπίδα για την ελληνική οικονομία
[Euro2day]: Οι δύο χαμένες δεκαετίες και η ελπίδα για την ελληνική οικονομία

[Euro2day]: Οι δύο χαμένες δεκαετίες και η ελπίδα για την ελληνική οικονομία

Τι προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την εγχώρια οικονομία έως το 2025. Ποιες είναι οι βασικές παραδοχές για το ΑΕΠ, το χρέος, την ανεργία και τις επενδύσεις. Γιατί το «ποτήρι» μπορεί να είναι «μισογεμάτο» για το μέλλον.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε στη δημοσιοποίηση των μακροπρόθεσμων προβλέψεων του για την παγκόσμια οικονομία έως το 2025, αλλά έδωσε και αναλυτικότερα στοιχεία για την πορεία στις επιμέρους οικονομίες για πρώτη φορά.

Το ενδιαφέρον στοιχείο βέβαια είναι οι εκτιμήσεις του Ταμείου για την ελληνική οικονομία και τι προβλέπει για το δρόμο που θα ακολουθήσει η εγχώρια οικονομική κατάσταση για την πενταετία 2021-2025.

Εξετάζοντας την πορεία των μεγεθών της οικονομίας, από το 2007 και μετά, το σοκ είναι τόσο ισχυρό που κάνει το δρόμο της επιστροφής να δείχνει πολύ μακρύς. Επίσης, το πισωγύρισμα της πανδημίας είναι τόσο μεγάλο που οδηγεί σειρά οικονομικών μεγεθών σε ιστορικά αρνητικά επίπεδα. Ωστόσο, η κατάσταση που προδιαγράφεται για την ελληνική οικονομία δεν είναι απαισιόδοξη ή αρνητική βάσει των δεδομένων που δίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Με την επιστροφή του ΑΕΠ φέτος στα 176 δισ. ευρώ, βάσει των εκτιμήσεων του ΔΝΤ, η Ελλάδα ολοκληρώνει την επιστροφή της στο μακρινό 1998, οπότε το ΑΕΠ είχε διαμορφωθεί στα 177 δισ. ευρώ επίσης, έχοντας χάσει δύο δεκαετίες ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!