Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα δύο «αγκάθια» των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης
[Euro2day]: Τα δύο «αγκάθια» των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης

[Euro2day]: Τα δύο «αγκάθια» των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ποια είναι τα δύο κρίσιμα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η χρηματοδότηση των εταιρειών από τα δάνεια 13 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Τι συζητά η ομάδα εργασίας που συστάθηκε από το οικονομικό επιτελείο και τις τράπεζες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των τραπεζών, με αντικείμενο την αποσαφήνιση δύο σημαντικών ζητημάτων που αγγίζουν τα δάνεια ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα περάσουν μέσα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με στόχο τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Τα δύο κρίσιμα θέματα που χρήζουν επεξεργασίας και άμεσης αντιμετώπισης προκειμένου να αρχίσει να «δουλεύει» το σκέλος των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι:

- Πρώτον, να οριστεί εκ νέου το πλαφόν της κρατικής ενίσχυσης που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση. Κι αυτό, δεδομένου ότι αρκετές εταιρείες έχουν χρηματοδοτηθεί μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ (διαχρονικά) ενώ από τον Απρίλιο του 2020, λόγω της πανδημικής κρίσης, έχουν δοθεί αρκετά προγράμματα χρηματοδοτικής φύσης, με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ειδικά τα προγράμματα στήριξης με ρευστότητα που άνοιξαν μέσω του τραπεζικού συστήματος λόγω Covid έχουν οδηγήσει αρκετές επιχειρήσεις να «πιάσουν ταβάνι» στις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει με κρατική εγγύηση, γεγονός που αποτελεί εμπόδιο στην ένταξή τους στα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!