Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δημοψήφισμα στην Ουγγαρία για τον νόμο κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ
[Euro2day]: Δημοψήφισμα στην Ουγγαρία για τον νόμο κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ

[Euro2day]: Δημοψήφισμα στην Ουγγαρία για τον νόμο κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ αυτόν τον μήνα και απαγορεύει τη χρήση υλικού που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου στα σχολεία. Εχει προκαλέσει ανησυχία στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και έχει αυξήσει τις τριβές με την Κομισιόν.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της να διεξαγάγει δημοψήφισμα για θέματα προστασίας των παιδιών προκειμένου να αντιπαλέψει την πίεση από την Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με ένα νόμο ο οποίος, σύμφωνα με την Ένωση, εισάγει διακρίσεις σε βάρος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Εντείνοντας μια μάχη νοοτροπιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν (φωτό) κατηγόρησε την Κομισιόν ότι καταχράται τις εξουσίες της με το να θέτει υπό αμφισβήτηση τις πρόσφατες τροπολογίες στους νόμους της Ουγγαρίας για την εκπαίδευση και την προστασία των παιδιών.

“Διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας, δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε αυτό το θέμα”, είπε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010 και αντιμετωπίζει εκλογές τον ερχόμενο Απρίλιο, παρουσιάζει τον εαυτό του ως υπέρμαχο των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών από τον δυτικό φιλελευθερισμό και έχει εντείνει την εκστρατεία εναντίον των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ.

Ένας νόμος κατά των ΛΟΑΤΚΙ, που τέθηκε σε ισχύ αυτόν τον μήνα, απαγορεύει τη χρήση υλικού που θεωρείται πως προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου στα σχολεία. Έχει προκαλέσει ανησυχία στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και έχει αυξήσει τις τριβές με την Κομισιόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!