Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δήμαρχος Λονδίνου: Οι Βρετανοί να μπορούν να διατηρήσουν την ευρωπαϊκή ιθαγένεια
[Euro2day]: Δήμαρχος Λονδίνου: Οι Βρετανοί να μπορούν να διατηρήσουν την ευρωπαϊκή ιθαγένεια

[Euro2day]: Δήμαρχος Λονδίνου: Οι Βρετανοί να μπορούν να διατηρήσουν την ευρωπαϊκή ιθαγένεια

Την ώρα που η Βρετανία και η ΕΕ αρχίζουν την επόμενή τους φάση της διαπραγμάτευσης, θα ήθελα το θέμα μιας ‘ιθαγένειας της σύνδεσης’ να είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, τόνισε ο Σαντίκ Καν.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν τάχθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες υπέρ της διατήρησης για τους Βρετανούς, για όσους το επιθυμούν, της ευρωπαϊκής τους ιθαγένειας και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν παρά το Brexit.

«Πολλοί Λονδρέζοι έχουν λυπηθεί βαθύτατα από τότε που φύγαμε από την ΕΕ. Όμως πάντα έχουμε την αίσθηση ότι ανήκουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είμαστε Ευρωπαίοι», εξήγησε ο Εργατικός δήμαρχος που συνάντησε αρκετούς αξιωματούχους της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

«Την ώρα που η Βρετανία και η ΕΕ αρχίζουν την επόμενή τους φάση της διαπραγμάτευσης, θα ήθελα το θέμα μιας ‘ιθαγένειας της σύνδεσης’ να είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών», εξήγησε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημαρχίας του Λονδίνου, μια τέτοια ιθαγένεια θα πρόσφερε στους Βρετανούς, εφόσον το επιθυμούν, τη δυνατότητα να «διατηρήσουν αρκετά δικαιώματα που απολάμβαναν έως τώρα ως πολίτες της ΕΕ και κυρίως το δικαίωμα να κυκλοφορούν και να εργάζονται ελεύθερα ανάμεσα στα κράτη μέλη».

«Ας είμαστε ειλικρινείς: υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν εδώ στην Ευρώπη για να πειστούν τα κράτη μέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!