Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι δείχνει η Ιταλία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων
[Euro2day]: Τι δείχνει η Ιταλία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

[Euro2day]: Τι δείχνει η Ιταλία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των Pfizer, AstraZeneca, Moderna και Johnson έναντι της μετάλλαξης Δέλτα που είναι κυρίαρχη στη γειτονική χώρα παραθέτει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Στοιχεία από την Ιταλία για την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών παραθέτει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οπως αναφέρει ο κ. Μόσιαλος, η Ιταλία έχει χρησιμοποιήσει έναντι του κορωνοϊού τα εμβόλια της Pfizer (με μεσοδιάστημα 5 εβδομάδων), της AstraZeneca (με μεσοδιάστημα 12 εβδομάδων),της Moderna (με μεσοδιάστημα 5 εβδομάδων) και της Johnson & Johnson.

Τα εμβόλια και στην Ιταλία αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη της σοβαρής ασθένειας, νοσηλείας και θανάτου λόγω COVID-19 ακόμη και στην περίπτωση λοίμωξης των εμβολιασμένων με την παραλλαγή Δέλτα.

Να αναφέρω εδώ πως και στην Ιταλία η παραλλαγή Δέλτα είναι αυτή τη στιγμή η πιο διαδεδομένη παραλλαγή του κορωνοϊού.

Παραθέτω μερικά ενδεικτικά δεδομένα όπως ανακοινώθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου από το εθνικό ινστιτούτο υγείας (Istituto Superiore di Sanità (ISS)).

Συνολική αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών

  • προστασία κατά της νοσηλείας: 93%
  • προστασία κατά της εισαγωγής στη ΜΕΘ: 96%
  • προστασία κατά του θανάτου: 96%

Τα δεδομένα που προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων από τόσες διαφορετικές χώρες, δείχνουν την ίδια τάση. Τα εμβόλια μας προστατεύουν από τον ιό που έχει σταματήσει τη ζωή στον πλανήτη.

Ας προσπαθήσουμε όλοι να πείσουμε τους τελευταίους εναπομείναντες γνωστούς και φίλους μας να εμβολιαστούν, καταλήγει ο καθηγητής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!