Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διχάζει η «Ευρώπη Φρούριο» εν έτει 2020
[Euro2day]: Διχάζει η «Ευρώπη Φρούριο» εν έτει 2020

[Euro2day]: Διχάζει η «Ευρώπη Φρούριο» εν έτει 2020

Τα γερμανικά ΜΜΕ στηλιτεύουν τη λογική για σύνορα κλειστά. Ποιες ευρωπαϊκές αξίες υπερασπίστηκε η φον ντερ Λάιεν; Είναι λύση μια «Ευρώπη Φρούριο»; Μια απαίτηση του AfD; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Ποιος αγιάζει τον σκοπό;

Την παρουσία των εκπροσώπων των κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο σχολιάζουν και σήμερα εκτενώς τα γερμανικά ΜΜΕ. Η εφημερίδα TAZ του Βερολίνου κάνει λόγο για το «Ευρώπη Φρούριο» το 2020 και παρατηρεί ότι: «αυτό που το 2015 ήταν μια απαίτηση του AfD, αποτελεί πραγματικότητα σήμερα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία. Κι ακόμη περισσότερο: είναι πολιτικά επιθυμητό και χαιρετίζεται από τους υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους στη Γερμανία.

Ποιος χρειάζεται μια Μπέατριξ φον Στορχ της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, όταν έχει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην κορυφή της Κομισιόν;

Η εμφάνιση της γερμανίδας επικεφαλής της Κομισιόν στην Ελλάδα την Τρίτη ήταν αναξιοπρεπής. Ευχαρίστησε, όπως ήταν φυσικό, τις ελληνικές αρχές για υποσχέθηκε βοήθεια. Αλλά απέφυγε κάθε κριτική είτε πρόκειται για επιθέσεις σε πρόσφυγες, είτε για την αναστολή του δικαιώματος ασύλου».

Το άρθρο της TAZ σχολιάζει επίσης τη γλώσσα που επέλεξε να χρησιμοποιήσει η επικεφαλής της Κομισιόν στις δημόσιες δηλώσεις, της αποφεύγοντας να ασκήσει κριτική στα φαινόμενα ακροδεξιάς βίας που επίσης έχουν παρατηρηθεί: «Αυτή είναι η ‘γλώσσα της εξουσίας’ που ζητά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την ΕΕ; Θα ήταν μια βάναυση και άσχημη γλώσσα.

Οι καιροί, όπου τα κλειστά σύνορα, τα συρματοπλέγματα και τα πυροβόλα θεωρούνταν από τους Γερμανούς νόμιμα για τη «διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων και της τάξης στα εξωτερικά σύνορα» έχουν παρέλθει από το 1989.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!