Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: διαΝΕΟσις: Ποιο ΕΣΠΑ χρειάζονται οι επιχειρήσεις
[Euro2day]: διαΝΕΟσις: Ποιο ΕΣΠΑ χρειάζονται οι επιχειρήσεις

[Euro2day]: διαΝΕΟσις: Ποιο ΕΣΠΑ χρειάζονται οι επιχειρήσεις

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις Οι λιμνάζοντες πόροι που μπορούν να διατεθούν άμεσα στην πραγματική οικονομία είναι περίπου €13,5 δις, εάν αφαιρεθούν τα €5,7δις που θα διατεθούν στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης.

Το νέο ΕΣΠΑ είναι προ των πυλών και αποτελεί ευκαιρία για μια αλλαγή πορείας. Απαιτείται απομάκρυνση από τη διανομή πόρων χωρίς αναπτυξιακό αποτύπωμα και στροφή σε ένα ΕΣΠΑ με λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερα οφέλη για την οικονομία και ταχύτερη ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της διαδικτυακής συζήτησης, με τίτλο «Ποιο ΕΣΠΑ χρειάζονται οι επιχειρήσεις στη μετά-COVID εποχή» που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η διαΝΕΟσις, την Τρίτη 30 Ιουνίου με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από την πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το ασαφές αναπτυξιακό αποτέλεσμα των € 160 δις, (όσο το ΑΕΠ της χώρας δηλαδή), που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά ταμεία από το 1980, συνηγορεί στην παραπάνω κατεύθυνση. Επίσης, συνηγορεί η κακή εκτέλεση (η εκταμίευση των πόρων στην πραγματική οικονομία) του τρέχοντος ΕΣΠΑ που είναι στο 35% (5η χειρότερη επίδοση στην ΕΕ) στις αρχές του 2020. Οι λιμνάζοντες πόροι που μπορούν να διατεθούν άμεσα στην πραγματική οικονομία είναι περίπου €13,5 δις, εάν αφαιρέσει κανείς και τα €5,7δις που θα διατεθούν στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!