Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο ΥΠΟΙΚ για «άδικα χρέη» προς την Εφορία
[Euro2day]: Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο ΥΠΟΙΚ για «άδικα χρέη» προς την Εφορία

[Euro2day]: Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο ΥΠΟΙΚ για «άδικα χρέη» προς την Εφορία

Ζητούν να πάψει η άδικη, όπως τη χαρακτηρίζουν, υπερφορολόγησή τους από την ΑΑΔΕ για αναδρομικά ποσά που εισέπραξαν.

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης δεκάδες συνταξιούχοι, διεκδικώντας το αυτονόητο: Να πάψει η άδικη υπερφορολόγησή τους από την ΑΑΔΕ για τα αναδρομικά ποσά των καθυστερημένων συντάξεων που έλαβαν.

Η συγκέντρωση στην οδό Νίκης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Το ζήτημα αφορά περισσότερους από 70.000 συνταξιούχους και τις οικογένειές τους, καθώς -όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση- έχουν «φορτωθεί» με άδικα χρέη προς την Εφορία, που δεν τους αναλογούν. Το υπουργείο Οικονομικών όφειλε ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο να έχει προωθήσει σχετική διάταξη νόμου, ώστε να διορθώνει αυτή τη μεγάλη αδικία.

Το ΕΝΔΙΣΥ ξεκαθαρίζει ότι δεν αρκεί η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των χρεών, που για δεύτερη φορά ψήφισε προ ημερών η κυβέρνηση.

Πάντως, η διαμαρτυρία των συνταξιούχων ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να διαφοροποιήσει την αρχική στάση του. Έτσι, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και το Προεδρείο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων! Η συνάντηση ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 10 το πρωί, στο υπουργείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!