Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διαγωνισμός τεχνολογικών καινοτομιών από το Υπερταμείο
[Euro2day]: Διαγωνισμός τεχνολογικών καινοτομιών από το Υπερταμείο

[Euro2day]: Διαγωνισμός τεχνολογικών καινοτομιών από το Υπερταμείο

Πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμός τεχνολογίας για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και το Δίκτυο Καινοτομίας που έχει ιδρύσει η ΕΕΣΥΠ με τη συμμετοχή δημοσίων επιχειρήσεων του χαρτοφυλακίου της, ανακοινώνει την έναρξη σειράς τεχνολογικών διαγωνισμών με αντικείμενο προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μεγάλες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τον διαγωνισμό «HCAP Innovation Challenge», το τεχνολογικό και ακαδημαϊκό οικοσύστημα της χώρας καλείται να προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η καλύτερη από τις οποίες θα επιλεγεί από την αντίστοιχη εταιρεία και θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Ο διαγωνισμός «HCAP Innovation Challenge» σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το «ΜΙΤ Enterprise Forum Greece» και τα μέλη του «Δικτύου Καινοτομίας» της ΕΕΣΥΠ και καλούνται να συμμετέχουν σ’ αυτόν ομάδες και άτομα από το ελληνικό τεχνολογικό και ακαδημαϊκό τομέα, νεοφυείς εταιρείες (start up), αλλά και κάθε επιχείρηση ή ομάδες επιστημόνων που έχουν δυνατότητες να προσφέρουν λύσεις σύγχρονης τεχνολογίας σε επιχειρησιακά θέματα των εταιρειών του Δικτύου.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά σε επιχειρησιακά θέματα της ΕΥΔΑΠ και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Το «HCAP Innovation Challenge» εκτιμάται ότι θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στις εταιρείες της ΕΕΣΥΠ και συγκεκριμένα:

• Δημιουργία τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων οι οποίες θα ήταν δύσκολο να προέρθουν από τις ίδιες εταιρείες ή την αγορά, ειδικά υπό τους περιορισμούς που διέπουν τη λειτουργία των εταιρειών του δημοσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!