Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διαγωνισμός 13 εκατ. ευρώ για… λιγότερη γραφειοκρατία
[Euro2day]: Διαγωνισμός 13 εκατ. ευρώ για… λιγότερη γραφειοκρατία

[Euro2day]: Διαγωνισμός 13 εκατ. ευρώ για… λιγότερη γραφειοκρατία

Απλούστευση και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών από περιττές και παρωχημένες γραφειοκρατικές διατυπώσεις αλλά και ουσιαστική προστασία του δημοσίου συμφέροντος προβλέπει έργο προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ που προκηρύσσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην προκήρυξη διεθνούς, ηλεκτρονικού, ανοικτού, διαγωνισμού για τη σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο, με εκτελεστικές συμβάσεις κατόπιν επαναδιαγωνισμού, για την παροχή Υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επιστημονικής Υποστήριξης για το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) προχωρά η κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκηρύσσει το διεθνή διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 13.142.946,74 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της πύλης www.promitheus.gov.gr.

Περιγραφή της Δημόσιας Σύμβασης:

Σκοπός της Συμφωνίας-Πλαίσιο είναι η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών- επιστημονικών υπηρεσιών όσον αφορά στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην υποστήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας, μέσα από:

  • την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών και
  • την απελευθέρωση των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας από περιττές και παρωχημένες γραφειοκρατικές διατυπώσεις αλλά και
  • την ουσιαστική προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του κράτους δικαίου μέσα από υψηλής ποιότητας ρυθμίσεις, κανόνες και διοικητικές διαδικασίες.

Με την απλούστευση των διαδικασιών και τη μέτρηση διοικητικών βαρών στους τομείς πολιτικής που τίθενται σε προτεραιότητα από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, εξασφαλίζεται ο μετασχηματισμός της εμπειρίας των πολιτών και των επιχειρήσεων στις καθημερινές συνδιαλλαγές τους με το Δημόσιο, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!