Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη καταγγέλλουν τη βία σε βάρος των γυναικών
[Euro2day]: Διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη καταγγέλλουν τη βία σε βάρος των γυναικών

[Euro2day]: Διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη καταγγέλλουν τη βία σε βάρος των γυναικών

Οι συγκεντρωμένοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, φορούσαν μοβ μάσκες και κρατούσαν μοβ σημαίες και πλακάτ με συνθήματα υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ όπως «Θα κερδίσουμε την ελευθερία μας».

Περίπου 1.000 γυναίκες συγκεντρώθηκαν σήμερα κοντά στην Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να καταγγείλουν την αδράνεια, όπως λένε, των αρχών, που δεν αποτρέπουν και δεν τιμωρούν τη βία σε βάρος των γυναικών, σε μια χώρα που οι γυναικοκτονίες έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι συγκεντρωμένοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, φορούσαν μοβ μάσκες και κρατούσαν μοβ σημαίες και πλακάτ με συνθήματα υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ όπως «Θα κερδίσουμε την ελευθερία μας». Συγκεντρώθηκαν σε έναν κεντρικό δρόμο αφού η αστυνομία απέκλεισε τις εισόδους στην Ταξίμ, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

«Οι γυναίκες είναι πολύ δυνατές και το φοβούνται αυτό. Θα έπρεπε να αποκλείουν τους δολοφόνους, όχι εμάς», είπε η Ιπέκ Ντενίζ, μια 36χρονη νοσηλεύτρια που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Το ποσοστό γυναικοκτονιών σχεδόν διπλασιάστηκε από το 2011 μέχρι το 2019, σύμφωνα με μια οργάνωση που παρακολουθεί τους φόνους γυναικών. Η ομάδα αυτή ανέφερε επίσης ότι από τις αρχές του 2021 51 γυναίκες δολοφονήθηκαν και άλλες 26 πέθαναν κάτω από «ύποπτες» συνθήκες.

Η Τουρκία δεν ανακοινώνει επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις γυναικοκτονίες.

Το Σαββατοκύριακο, ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να ξυλοκοπείται, με κλοτσιές και γροθιές στο κεφάλι, από τον πρώην σύζυγό της σε μια πόλη στη βόρεια Τουρκία προκάλεσε οργή στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!