Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διαδηλώσεις στη Βεγγάζη για τις συνθήκες διαβίωσης
[Euro2day]: Διαδηλώσεις στη Βεγγάζη για τις συνθήκες διαβίωσης

[Euro2day]: Διαδηλώσεις στη Βεγγάζη για τις συνθήκες διαβίωσης

Οι διακοπές ηλεκτροδότησης, που έγιναν συχνότερες φέτος, έρχονται να προστεθούν σε ένα χαμηλό βιοτικό επίπεδο και στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Το «μείγμα» αυτό πυροδότησε διαδηλώσεις τον περασμένο μήνα στην Τρίπολη.

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε χθες στη Βεγγάζη διαμαρτυρόμενο για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση και για τις συνθήκες διαβίωσης, με διαδηλωτές να καίνε λάστιχα και να διακόπτουν την κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε μια ασυνήθιστη λαϊκή κινητοποίηση στην ανατολική πόλη της Λιβύης.

Η Βεγγάζη αποτελεί έδρα του στατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ο οποίος πολεμά σε έναν εμφύλιο πόλεμο τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην πρωτεύουσα Τρίπολη, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Οι διακοπές ηλεκτροδότησης, που έγιναν συχνότερες φέτος, έρχονται να προστεθούν σε ένα χαμηλό βιοτικό επίπεδο και στην αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Το “μείγμα” αυτό πυροδότησε διαδηλώσεις τον περασμένο μήνα στην Τρίπολη.

Η πιο άμεση αιτία της επιδεινούμενης τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος είναι η έλλειψη καυσίμων στις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο LNA κατηγορεί την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) που εδρεύει στην Τρίπολη ότι δεν εισήγαγε επαρκή καύσιμα για την λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Η NOC τον περασμένο μήνα προειδοποίησε για περισσότερα μπλακάουτ στην ανατολική Λιβύη, τονίζοντας ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση προκαλούνται από τον πολύμηνο αποκλεισμό εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!