Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΔΕΣΦΑ: Μειώνει τις ταρίφες από το 2022
[Euro2day]: ΔΕΣΦΑ: Μειώνει τις ταρίφες από το 2022

[Euro2day]: ΔΕΣΦΑ: Μειώνει τις ταρίφες από το 2022

Όπως ανακοινώθηκε, τα τιμολόγια μεταφοράς και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από 1/1/2022 θα μειωθούν κατά 17-24%. Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για το ομολογιακό δάνειο 400 εκατ. ευρώ.

Μειώνονται οι ταρίφες του ΔΕΣΦΑ από τον επόμενο χρόνο. Τα τιμολόγια μεταφοράς και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από 1/1/2022 θα μειωθούν κατά 17-24%, ανάλογα με το σημείο εισόδου του καυσίμου, με σημαντική ανακούφιση για 49 χρήστες του εθνικού συστήματος μεταφοράς αερίου και 33 του τερματικού σταθμού LNG της Ρεβυθούσας.

Αυτό ανακοινώθηκε από τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ Μαρία Ρίτα Γκάλι, κατά τη χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου. Είναι μία εξέλιξη που προκύπτει από τον Κανονισμό Τιμολόγησης που έχει εγκρίνει η ΡΑΕ, σύμφωνα με τον οποίο όταν ο ΔΕΣΦΑ υπερανακτά έσοδα είναι υποχρεωμένος ένα μέρος αυτών να τα επιστρέφει με μειώσεις στους καταναλωτές.

Ο σχεδιασμός και οι νέες δραστηριότητες του ΔΕΣΦΑ με έμφαση την «πράσινη» μετάβαση παρουσιάστηκαν από την κ. Γκάλι και την ομάδα διοίκησης του Διαχειριστή. Όπως τόνισε η κ. Γκάλι, η δεκαετία αυτή έως το 2030 αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη του ΕΣΦΑ, σε συνδυασμό με την περαιτέρω εξωστρεφή δραστηριότητα του ΔΕΣΦΑ. Όπως εκτιμάται, η εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου το 2025 θα γνωρίσει μεγάλη άνθηση και θα φθάσει στα 7 δισ. κ.μ. από 5,6 δισ. κ.μ. το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!