Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΔΕΣΦΑ: Αυξήθηκε η κατανάλωση φυσικού αερίου στο α’ εξάμηνο
[Euro2day]: ΔΕΣΦΑ: Αυξήθηκε η κατανάλωση φυσικού αερίου στο α’ εξάμηνο

[Euro2day]: ΔΕΣΦΑ: Αυξήθηκε η κατανάλωση φυσικού αερίου στο α’ εξάμηνο

Η ηλεκτροπαραγωγή απορροφά σχεδόν τα 2/3 της εγχώριας κατανάλωσης ενώ ενισχυμένη κατά 6,59% είναι η κατανάλωση που προέρχεται από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μέσω των δικτύων διανομής.

Κερδίζει συνεχώς έδαφος η κατανάλωση φυσικού αερίου στη χώρα μας. Η αύξηση που καταγράφεται κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους φθάνει στο 14,11%, με 33,8 TWh, ενώ επί του συνόλου της ζήτησης, που περιλαμβάνει εγχώρια κατανάλωση και εξαγωγές, υπολογίζεται, σε 7,29% με 37,47 TWh.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΦΑ, που δόθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση της Διοίκησης του Διαχειριστή με εκπροσώπους του Τύπου, η ηλεκτροπαραγωγή απορροφά σχεδόν τα 2/3 της εγχώριας κατανάλωσης, με 20,43 TWh (πάνω από το 60%), ποσότητα που είναι κατά 14,47% αυξημένη σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020.

Ενισχυμένη κατά 6,59% είναι η κατανάλωση που προέρχεται από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μέσω των δικτύων διανομής, με 7,60 TWh, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 23% της ζήτησης. Την ίδια αυξητική τάση παρουσιάζει και η ζήτηση από εγχώριες βιομηχανίες και το CNG, που υπολογίζεται στις 5,77 TWh με μια αύξηση 24,41%, καλύπτοντας έτσι το 17% της κατανάλωσης.

Το σημείο εσόδου στο Σιδηρόκαστρο παραμένει η κύρια πύλη εισροής φυσικού αερίου στο εθνικό σύστημα, ενώ αξιοσημείωτη χαρακτηρίζεται και η συμβολή του νέου σημείου εισόδου στη Νέα Μεσημβρία, σε συνέχεια της διασύνδεσης με τον TAP από τις αρχές του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!