Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Der Spiegel: Η Ελλάδα αντιμετώπισε απροσδόκητα καλά την πανδημία
[Euro2day]: Der Spiegel: Η Ελλάδα αντιμετώπισε απροσδόκητα καλά την πανδημία

[Euro2day]: Der Spiegel: Η Ελλάδα αντιμετώπισε απροσδόκητα καλά την πανδημία

«Αν είχαμε καθυστερήσει μια εβδομάδα, η Ελλάδα θα είχε μπει σε μια παρόμοια κατάσταση με άλλες χώρες, όπως η Ισπανία», δηλώνει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Στον «επιτυχημένο δρόμο της Ελλάδας μέσα στην κρίση» αναφέρεται άρθρο του περιοδικού Der Spiegel και εξηγεί τις παραμέτρους που οδήγησαν στα θετικά αποτελέσματα της χώρας στη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, «παρά τις αντιξοότητες και τις προσδοκίες των περισσότερων ειδικών, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής αντιμετωπίσει απροσδόκητα καλά την πανδημία του κορονοϊού», αν και είχε τις προϋποθέσεις σοβαρής κρίσης, λόγω των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης και του γηρασμένου πληθυσμού της.

«Φαινόταν ότι υπήρχαν όλα τα υλικά για μια καταστροφή. Τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά», επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό και παραθέτει τα στοιχεία κρουσμάτων και θυμάτων από τον ιό. «Για αυτούς τους αριθμούς η Ελλάδα έλαβε επαίνους από διεθνείς οργανισμούς, ξένες κυβερνήσεις και διεθνή ΜΜΕ. Η επιτυχία πρέπει να αποδοθεί σε τέσσερις διαφορετικούς παράγοντες», συνεχίζει ο συντάκτης και αναφέρεται στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση «άκουσε ήδη από τον Φεβρουάριο τις προειδοποιήσεις Ελλήνων επιστημόνων και διαβουλεύτηκε με διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς, όπως ο Ηλίας Μόσιαλος» και στις «πολιτικές αποφάσεις που έλαβε γρήγορα» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ακυρώνοντας π.χ. καρναβαλικές εκδηλώσεις παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, αλλά και επιβάλλοντας από τις 11 Μαρτίου όλους τους υπόλοιπους περιορισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!