Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία
[Euro2day]: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία

[Euro2day]: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία

Τα τρία νοσοκομεία για τον κορονοϊό που κατασκευάστηκαν τον τελευταίο χρόνο και διαθέτουν 2.200 κλίνες έχουν γεμίσει και στην μάχη κατά της πανδημίας εντάσσονται πλέον και νοσοκομεία άλλων ειδικοτήτων.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία επιδεινώνεται με τα ημερήσια κρούσματα να αυξάνονται επικίνδυνα. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 7.628 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 32 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Μέσα σε ένα μήνα δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων.

Το ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι η θετικότητα σε ημερήσια βάση κυμαίνεται στο 29% γεγονός που προκαλεί πιέσεις στο σύστημα υγείας. Τα Covid ιατρεία, στα κατά τόπους κέντρα υγείας, δέχονται ύποπτα κρούσματα μέχρι τις 10:00 η ώρα το βράδυ και οι ουρές που σχηματίζονται είναι κάθε μέρα και μεγαλύτερες.

Τα τρία νοσοκομεία για τον κορονοϊό που κατασκευάστηκαν τον τελευταίο χρόνο και διαθέτουν 2.200 κλίνες έχουν γεμίσει και στην μάχη κατά της πανδημίας εντάσσονται πλέον και νοσοκομεία άλλων ειδικοτήτων. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 3.621 ασθενείς εκ των οποίων οι 167 είναι διασωληνωμένοι.

Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών είναι ανεμβολίαστοι ενώ μέχρι σήμερα στην Σερβία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δεν υπήρξε εμβολιασμένος ασθενής που να χρειάστηκε να εισαχθεί στην εντατική. Οι αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις για εμβολιασμό ωστόσο δεν υπάρχει ανταπόκριση. Η κυβέρνηση για την ώρα αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβάλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες του πληθυσμού επικαλούμενη συνταγματικό κόλλημα, εξετάζει ωστόσο το ενδεχόμενο να επιβάλει την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ για την είσοδο στους κινηματογράφους, στα θέατρα, τα γήπεδα και τα καταστήματα εστίασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!